avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 343 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... obligati sa platim afterschool-ul in aceasta perioada ?
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

obligati sa platim afterschool-ul in aceasta perioada ?

Buna ziua.
Mii de scuze daca va deranjez insa am mare nevoie de un raspuns/ sfat si nu prea stiu cum altfel sa il gasesc. Este legat de obligatia platii afterschool-ului in perioada aprilie - finalul pandemiei deoarece tocmai am fost sunata de acestia si mi-au spus ca pentru luna aprilie ar trebui sa platesc suma de 682 ron (din suma de 1250 platita pana acum lunar), copilul fiind acasa tinand cont de situatia actuala !
Sincer nu stiu de ce am fi obligati sa platim deoarece copiii nu fac cursuri online cu profesorii de acolo, nu au nici carti primite ci doar 4 fise primite pe whatsapp, per saptamana si pe care copiii le lucreaza tot cu noi parintii acasa.
Din ceea ce mi-au spus la telefon, afterschool-ul ne-a scazut in acest moment plata meselor si a drumului catre ei. Insa suma ramasa mi se pare extraordinar de mare pentru ceea ce face copilul meu cu ei.

Mai precizez ca nu avem semnat contract de afterschool ci de scoala (ceea ce iar nu mi se pare normal / legal) iar in contractul semnat ultima oara scrie clar "Nu se scad (deduc) din cotizatia de școlarizare vacanţele de iarnă, de primăvară și vacanțele speciale, stabilite conform art. 3.2, zilele libere prevăzute de lege, zilele de sărbătoare legală, potrivit art. 139 alin. (1) din Codul muncii şi alte zile libere impuse de evenimente independente de Scoala Primara King George sau stabilite de autorități (ex.: întreruperea furnizării energiei electrice, apei potabile sau a gazelor naturale, producerea de inundaţii, drumuri impracticabile, ninsori abundente, etc.) afara de cele care intra sub incidenta fortei majore declarate public de autoritatile administrative" .

Multumesc frumos pt raspuns!
Cu stima !
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 17:18, 1 Aprilie 2020
Este discutabil. Prin clauzele respective, furnizorul de servicii educationale s-a asigurat oarecum impotriva unor situatii speciale. Este adevarat ca la situatia actuala nu s-ar fi gandit cineva pana acum.
Ce inteleg eu, este faptul ca, anumite reduceri la plata s-au facut, si anumite servicii educationale inca se presteaza. Acum, dvs contestati contravaloarea acestor servicii, ca fiind disproportionala in raport cu serviciile furnizate. Adica, 682 ron pt 4 fise pe whatsapp. Aici, este greu de apreciat daca fisele valoreaza 682, 375 sau 784 lei, in principiu platiti pentru o opera intelectuala si i-ar fi greu cuiva din afara (cum suntem noi) sa evalueze o astfel de opera. Asa..., sa ne dam doar cu parerea, e mult - e putin, nu ar fi corect sa o facem.
Anyway, daca nu rezolvati amiabil situatia (insa eu va recomand rezolvarea amiabila), va ramane deschisa calea instantei, a probelor, a altor cheltuieli, a timpului pierdut, a nervilor si in final posibil si a unor dezamagiri.
Daca e sa ma intrebati pe mine, avand un copil pe care l-am dus la o astfel de institutie, de care am fost multumit de-a lungul timpului si la un moment dat apare o situatie delicata pentru 2-3 lei acolo, nu m-as crampona in suma respectiva, pana la urma renuntam la niste mici cheltuieli si excese pe care oricum le facem, si gata, case solved.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara tudorvlad3081 tudorvlad3081 Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati in ceea ce priveste pensia alimentara. Am primit astazi o cumunicare prin care fosta sotie solicita majorarea pensiei ... (vezi toată discuția)
Rog ajutor - divort, partaj melinda2001 melinda2001 Buna ziua Am nevoie de ajutor intr-o problema destul de complicata.Eu si sotul meu am ajuns intr-un impas al casniciei noastre,in situatia in care nu ne mai ... (vezi toată discuția)
Fără program de vizita Enache Ana Enache Ana Ce as putea sa fac ca mama fostului meu soț sa nu imi mai caute copii la scoala si grădiniță cand ei nu au un program de vizita (vezi toată discuția)