avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Șomaj tehnic
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Șomaj tehnic

Bună ziua! Datorita situației actuale, firma la care lucrez, a decis, sa lucram o săptămână, 75 ore și 3 săptămâni sa stam acasă. Am înțeles, ca 75 de ore vom fi plătiți de angajator și 3 săptămâni de stat. Menționez, ca nu am semnat nimic. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Manuela Rășină , administrator 10:27, 7 Aprilie 2020
Statul nu va plateste numic.... deconteaza doar indemnizatia de somaj tehnic, daca sunteti in aceasta situatie.
Ultima modificare: Duminică, 5 Aprilie 2020
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cred, ca nu am pus bine întrebarea. Dacă nu am semnat, act adițional la CIM, de suspendare a activității, putem fi în șomaj tehnic? Dacă da, cum voi fi plătită, va rog. Mulțumesc!
Decizia de suspendare nici nu trebuie semnata de dvs. .... salariatul doar semneaza de primirea unui exemplar sau de luare la cunostinta.
Bună dimineața! Mulțumesc pentru răspunsuri, dar insist cum voi fi plătită, de către cine, în situația mea? Mulțumesc!
Bună dimineața! Sincer, nu sunt mulțumită de modul de adresare al dvstra. Sa știți, ca am plătit, pentru 1 luna, conștientă fiind, ca nimic nu este gratis. Nu răspundeti punctual, ci general, ceea ce am citit și in legislație. O zi buna!
Ultima modificare: Marți, 7 Aprilie 2020
cristian corina, utilizator

Alte discuții în legătură

Somaj tehnic intrerupt automat automat Buna ziua. Perioada de somaj tehnic poate fi intrerupta pentru anumite intervale de timp in care sa-mi desfasor activitatea normal? De ex: pot fi in somaj ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare DriverLaci DriverLaci Buna!Ajutatine va rugam cum sa procedam la firma unde lucram 14 soferi de o luna de zile nu ni se ia in considerare orele suplimentare nici nu le plateste ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic drumarul drumarul Este normal sa lucram 6 ore pe zi din moment ce suntem in somaj tehnic si suntem platiti cu 75% din salariu sau trebuie sa stam acasa? (vezi toată discuția)