avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... concediul de risc maternal în contextul Covid 19
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

concediul de risc maternal în contextul Covid 19

Bună ziua!Sunt însărcinată în 23 de săptămâni și mi-am anunțat angajatorul în scris.In urma înștiințării am fost contactata de către medicul unității și medicul de la medicina muncii ca mi-au emis concediu de risc maternal în contextul răspândirii virusului Covid 19 începând cu data de 01.04 pana pe 30.04.Mentionez ca nu am solicititat concediu de risc maternal,am fost pusa în fata faptului împlinit.In contextul situației actuale,cei de la medicina muncii îmi pot elibera fără solicitarea mea acest concediu?Va mulțumesc
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 19:22, 7 Aprilie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cocediul de risc maternal se emite in functie de riscurile profesionale existente la locul de munca, riscuri care pot influenta starea de sanatate a fatului si a mamei.
In aceasta perioada, in firma dvs. posibil sa fi fost identificat riscul de raspandire virus Covid 19 ca risc profesional (in functie de domeniul de activitate al firmei - cel mai probabil, lucrati cu public).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua sunt însărcinata in 23 de saptamani și lucrez de ... Andreea Răzvan 123 Andreea Răzvan 123 Bună ziua Sunt însărcinata in 23 de saptamani și lucrez de acasă. Zilele trecute nu m-am simțit bine și am fost la medicul ginecolog pentru consult. ... (vezi toată discuția)
Risc maternal in contextul covid-19 valentinmitrachee valentinmitrachee Buna ziua! Suntem un camin de batrani. Pana acum nu a fost nicio persoana identificata cu COVID-19. Am o salariata care este insarcinata in saptamana ... (vezi toată discuția)
Acte de la medicina muncii Davidescu Nicoleta Davidescu Nicoleta Buna Ziua!Doctorul ginecolog mia dat risc maternal deoarece am avut 2 internari cu eminenta de avort si probleme cu rinchii si mia recomandat repaus total fara ... (vezi toată discuția)