avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Meditator inregistat la ONRC
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Meditator inregistat la ONRC

Bună ziua! Sunt meditator, ofer cursuri de engleză copiilor si sunt înregistrată la ANAF. Mai este nevoie să mă înregistrez si la ONRC? Este această activitate considerată liberală și una dintre cele care nu au nevoie de înregistrare la ONRC? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Luisa Mitroi legalista.ro , Consilier juridic 22:21, 3 Mai 2020
"Prestarea serviciilor de către meditatori este încadrată, din punct de vedere fiscal, în categoria activităţilor independente, iar persoanele fizice care desfăşoară aceste activităţi au obligaţia autorizării", potrivit ANAF. Veniturile din meditații sunt încadrate la categoria veniturile obținute din activități independente, potrivit Codului fiscal.

Solutia practica este înființarea unei persoane fizice autorizate (PFA). Pentru aceasta, profesorul meditator trebuie să se înregistreze și să se autorizeze la Oficiul Național pentru Registrul Comerțului. De la 1 februarie 2017, taxele percepute de Registru pentru înființarea acestor entități au fost eliminate, așadar înregistrarea este gratuită.

Mai multe informatii, aici: www.avocatnet.ro/articol_449...

Informatii actuale despre impozitarea PFA in 2020: www.avocatnet.ro/articol_534...
Calculator impozit: [ link extern ]

Informatii privind casa de marcat: [ link extern ] /

Informatii despre infiintarea PFA la Registrul Comertului: [ link extern ]
Ultima modificare: Duminică, 3 Mai 2020
Luisa Mitroi legalista.ro, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In ce mod poate o persoana sa dea meditatii? hhs hhs Buna ziua, va rog sa imi specificati in ce mod poate o persoana care acorda meditatii de limba engleza dar nu este profesor sa plateasca impozit catre ANAF? (vezi toată discuția)
Meditatii matematica gavrus gavrus Buna ziua sunt inginer electronist si doresc sa dau meditatii la matematica. De ce acte am nevoie, ce trebuie sa fac pentru a lucra legal? .Detin si o diploma ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! in primul rand va multumesc pentru primirea in comunitate. ... Stefania2203 Stefania2203 Buna ziua! In primul rand va multumesc pentru primirea in comunitate. As dori sa realizez un PFA prin intermediul caruia sa predau matematica (meditatii cu ... (vezi toată discuția)