avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... DU pentru venituri din \"alte surse\"
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

DU pentru venituri din "alte surse"

Buna!
Pentru venituri obtinute in 2019 care se incadreaza la "alte surse", care se incadreaza sub plafonul de 12 salarii, se datoreaza si CASS (10%) pe langa impozitul pe venit de 10%? CAS nu se datoreaza oricum pentru acest tip de venit, indiferent de plafon, nu?
Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 8 Aprilie 2020
xman_ghio, utilizator
Cel mai recent răspuns: xman_ghio , utilizator 23:21, 6 Mai 2020
Pentru venituri obtinute in 2019 care se incadreaza la "alte surse" sub plafonul de 12 salarii, nu se datoreaza CASS. Puteti totusi opta prin completarea declaratiei unice, sa-l platiti pentru sase luni din 2020 si veti fi asigurat la sanatate intreg anul 2020, doar daca dorii.
CAS nu se datoreaza oricum pentru acest tip de venit, indiferent de plafon.
Dar pentru veniturile din alte surse se datoreaza impozit pe venit, nu?
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie unica persoana fizica xman_ghio xman_ghio Buna seara, va rog sa ma ajutati cu cateva nelamuriri legate de impozitul pe venit persoane fizice si depunerea declaratiei unice. In cursul anului 2019 am ... (vezi toată discuția)
Impozit si cass pentru venituri din activitati independente + dividende danmitroi10 danmitroi10 Buna ziua, O persoana fizica obtine venituri din activitati independente de 20.000 lei/an la care se adauga venituri din dividende de 10.000 lei/an (ambele ... (vezi toată discuția)
Impozit pentru venit din mlm Cristinazam Cristinazam Buna dimineata, Lucrez cu o companie de vanzari directe(gen avon,oriflame...) care din banii pe care ii acumulam ne opresc 10% ,pe langa acesti 10% este ... (vezi toată discuția)