avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariul minim pt.studii superioare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariul minim pt.studii superioare

buna ziua! stie cineva cat este salariul minim pentru cei cu studii superioare? net...brut...?multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:49, 12 Decembrie 2009
Salariul minim brut de incadrare ptr angajatii cu studii superioare in mediul privat este de 2x sal minim , adica 1200 lei. Ptr anul 2010 nu se stie inca nici nivelul salariului minim si nici cel al coeficientului. Este imperios necesar ca postul ocupat sa prevada studii superioare, altfel nu se pune problema incadrarii cu 1200, chiar daca aveti studii superioare.Acestea sunt valabile doar in mediu privat , cf cu ccmunn.
CCM unic la nivel national 2007-2010-Art. 40. - (1) Se stabilesc următorii coeficienţi minimi de ierarhizare, pentru următoarele categorii de salariaţi:
c) personal de specialitate încadrat pe funcţii pentru care condiţia de pregătire este:
2. studii superioare de scurtă durată = 1,5;
d) personal încadrat pe funcţii pentru care condiţia de pregătire este cea de studii superioare = 2.
(2) Coeficienţii de salarizare de la alin. 1 se aplică la salariul minim negociat pe unitate.

In acest moment salariu minim este 600 lei.
si conditia de pregatire este stabilita de catre cine? de catre angajator?
Conditia este :personal încadrat pe funcţii pentru care condiţia de pregătire este cea de studii superioare , prin urmare, trebuie sa fiti incadrata pe post ce necesita studii superioare ( exemplu nu puteti solicita acest salariu daca sunteti angajat secretara cu cerinte de studii medii, chiar daca sunteti absolventa de studii superioare)
Conform Cod COR la atribuirea unei functii este si o conditionare privind studiile.

Alte discuții în legătură

Salariul minim brut studii superioare-va rog sa ma lamuriti cezarina19 cezarina19 Imi cer scuze, insa discutiile anterioare nu m-au ajutat sa inteleg exact situatia. De aceea, as dori un raspuns scurt, clar si concis, la urmatoarea ... (vezi toată discuția)
Incadrare in munca oroles2010 oroles2010 Buna ziua! Acum 2 ani si jumatate am fost angajat la o firma pe un post care conform COR nu necesita studii superioare ci studii medii. Dupa un an am fost ... (vezi toată discuția)
Aplicarea 2 x salariul minim pe economie 01.01.2009 florin96 florin96 Sotia mea a intrat in concediu prenatal incepand cu data de 7 ianuarie 2009. Decizia societatii la care lucreaza privind aplicarea majorarii cf ordonantei ... (vezi toată discuția)