avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Prima casa , dosar aprobat, urmeaza sa merg la notar ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Prima casa , dosar aprobat, urmeaza sa merg la notar apoi la banca

Buna ziua,
In contextul situatiei actuale cu COVID-19, va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema :
Dosarul Prima Casa mi-a fost aprobat si este la banca, Am fost anuntat ca trebuie sa merg la notar sa semnam contractul de vanzare-cumparare si sa il duc apoi la banca ca sa ii vireze constructorului banii (insa nici nu m-as grabi asa tare la notar sa ma duc )
In aceste conditii, declaratia pe propria raspundere nu acopera acest aspect. CE pot sa fac in aceasta situatie? Sta asa dosarul la banca in asteptare ? Cat timp sta in asteptare la banca ?
Va rog foarte mult sa ma ajutati cu un raspuns si o rezolvare.

mentiuni :
1. in antecontract termenul pt prezentare la notar este 31.05.2020 de comun acord stabilit.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Aprilie 2020
adrian87n, utilizator
Cel mai recent răspuns: JJaa , utilizator 20:37, 8 Aprilie 2020
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,

Depinde ce va doriti, sa semnati contractul sau sa renuntati.
In cazul in care va doriti semnarea contractului sfatul meu este sa discutati cu reprezentantul bancii fiecare lucru pt care aveti dubii.

Avand in vedere ca termenul este 31.05.2020 va recomanda ca din vreme sa luati legatura cu banca, notarul, constructorul pentru a stabili toate detaliile efectuarii tranzactie.

Banca trebuie sa emita documete care sa ajunga la notar, notarul trebuie sa verifice documentele de proprietate, sa intocmeasca draftul contractului, sa solicite un extras CF, un certificat fiscal, constructorul un certificat de urbanism etc. Toate aceste lucruri necesita proceduri ingreunate in aceasta perioada de aceea este de preferat sa faceti demersuri din vreme.

Seara buna!
Ultima modificare: Miercuri, 8 Aprilie 2020
JJaa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare- cumparare ap ,cu credit cu ipoteca Hj99 Hj99 Buna ziua, Eu vreau sa vand un apartament si am gasit un cumpărător care vrea sa faca credit cu ipoteca pe apartamentul care il vand eu. Am facut la ... (vezi toată discuția)
Casa noua - ajutor magyari magyari Povestea, pe scurt, este urmatoarea: Am vazut niste case dragute, m-am interesat putin despre constructor, dupa care am batut palma. Ideea a fost sa semnam ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare cumparare la notar sau avocat adilupau adilupau Buna ziua! doresc sa cumpar un apartament intr-un imobil nou ce urmeaza a fi construit. (momentan are doar fundatie) in acest sens mi s-a propus semnarea ... (vezi toată discuția)