avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Act aditional pentru schimabrea functiei in Cartea de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Act aditional pentru schimabrea functiei in Cartea de Munca

In data de 07/12/2009 am primit de la angajatorul meu prin posta actul aditional prin care mi se aduce la cunostinta ca eu de comun acord cu angajatorul am hotarat ca incepand cu data de 01/12/2009 sa mi se schimbe incadrarea din Manager de Zona in Reprezentant Comercial
- mentionez ca nu am semnat inca acest act
- daca nu semnez ce masuri poate lua angajatorul impotriva mea(nu sunt de acord cu aceasta masura)
- in aceasta perioada nu eram in CM sau CO
Ma poate da afara daca nu accept semnarea acestui act aditional fara sa imi dea salarii compensatorii?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:53, 12 Decembrie 2009
Va rog frumos sa nu mai postati aceeasi intrebare de mai multe ori.
Actul aditional, asa cum sustineti, are mai mult caracterul unei decizii prin care vi se comunica trecerea d-voastra intr-o alta functie, intrucat acesta nu numai ca trebuie comunicat d-voastra. cu viza ITM, ci mai inainte trebuie semnat de catre ambele parti.
Ce poate face?
Nu mare lucru, decat sa forteze concedierea d-voastra., dar cred eu intr-un mod ilegal, incalcand procedura.
Asa cum v-a spus si dl.Gabescu , actul aditional trebuie sa fie semnat de catre ambele parti(angajator si angajat). In caz contrar nu are nici o valoare juridica si nu poate fi inregistrat la ITM.
IN cazul in care nu semnati angajatorul pesemne isi va revizui pozitia fata de dvs. Insa asta ramane de vazut. In functie de comportamentul sau si eventualele masuri pe care le va lua , veti putea si dvs sa actionati ca atare!
Succes!
=D>
1. Angajatorul a hotarat sa desfiinteze postul ocupat de dvs. si pentru a nu va concedia v-a oferit un alt post.
2. Daca nu sunteti de acord cu aceasta schimbare de functie atunci veti fi concediat cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) si veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.
3. Daca se va intampla asa veti beneficia de prevederile CCMUNN pe anii 2007-2010 (daca nu aveti un CCM la nivel de unitate cu prevederi mai favorabile):
ART.74. (2) In cazurile in care unitatea este obligata, potrivit legii, sa acorde un preaviz la desfacerea contractului de munca, durata preavizului va fi de 20 de zile lucratoare.
(3) In perioada preavizului, salariatii au dreptul sa absenteze patru ore pe zi de la programul unitatii, pentru a-si cauta un loc de munca, fara ca aceasta sa afecteze salariul si celelalte drepturi. Orele absentate se pot acorda prin cumul, in conditiile stabilite de angajator.
ART.78. - (1) La incetarea contractului individual de munca din motive ce nu tin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensatie de cel putin un salariu lunar, in afara drepturilor cuvenite la zi.
(2) Prevederile alin. 1 sunt aplicabile atunci cand incetarea contractului individual de munca a intervenit ca urmare unor motive ce nu tin de persoana salariatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere legala sau abuz? any0 any0 Buna! Ma numesc Anisoara si de 21 de luni ma aflu in concediu de cretere copil. Pe pozitia pe care eu am lucrat a fost avansata o alta colega de a mea. Am ... (vezi toată discuția)
Demisie Dana Dav Dana Dav Suntem cativa angajati tesa intr-o firma, iar incepand cu luna august 2010 angajatorul ne obliga sa trecem la 4 ore(modificand C.I.M). Va rog sa ne ... (vezi toată discuția)
Modificari in cartea de munca ra_ina ra_ina Am o problema legata de locul de munca in sensul in care sunt in concediu prenatal, iar sucursala bancara la care sunt director se inchide, iar eu voi fi ... (vezi toată discuția)