avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Prelungire somaj tehnic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Prelungire somaj tehnic

Buna ziua.Sunt in somaj tehnic din 06.04 pana la 16.04 si am fost anuntata ca firma isi incepe activitatea in 14 .05, am intrebat daca trebuie sa merg pe 21.04 la firma sa semnez alt act aditional cu prelungirea somajului tehnic si mi s-a zis ca nu.Este in regula ?Caci daca nu semnez nimic,normal ar fi sa fiu prezenta la munca pe 21. Sau e vreo strategie a firmei pt a putea face concedieri? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:18, 18 Aprilie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este nevoie de act aditional, ci doar de o decizie a angajatorului.

Puteti solicita in scris angajatorului sa va comunice un exemplar de pe acea decizie. In caz contrar, sesizati ITM-ul.
Multumesc frumos!E posibil sa primesc decizia de prelungire a somajului tehnic in momentul cand reincep munca sau trebuie neaparat semnata de mine in data de prelungire?
Decizia este a angajatorului, dar acesta trebuie sa aiba dovada comunicarii: semnatura pe decizie, un email, scrisoare cu confirmare de primire etc.
Puteti s-o primiti oricand , depinde de termenul de comunicare a acesteia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj tehnic speed_1978 speed_1978 lucrez la o firma de service si am fost anuntati ca de maine intram 50% din angajati in somaj tehnic.3luni.care sunt riscurile?cat primim ca salariu in aceste ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic si concedii (medicale,de odihna, fara plata) EmiliaIoana EmiliaIoana Buna ziua. Societatea noastra va intra in somaj tehnic pentru o perioada de 30 zile calendaristice (luna aprilie). 1. In aceasta situatie, ce se intampla cu ... (vezi toată discuția)
Reducere salariala ContSters264293 ContSters264293 Buna ziua, Am fost anuntata de reducerea salariala si inteleg ca voi primi un anunt in scris care ma va informa de noua pozitie (retrogradare) si reducere ... (vezi toată discuția)