avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Șomajul tehnic.
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Șomajul tehnic.

Bună ziua!
Am și eu o nelãmurire, am încercat să ma documentez din legislația ce reglementează model de acordare a șomajului tehnic, OUG 32/2020 și legea 53 /2003 însă nu am găsit ce ma interesează decât in legea 76/2002
Art. 34. – (1) Somerii prevazuti la art. 17 alin. (1) beneficiaza de indemnizatie de somaj daca indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii:
a) au un stagiu de cotizare de minimum 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei inregistrarii cererii;
Acum revenind la întrebarea mea. Angajatorul mi a spus că nu ma poate baga în șomaj tehnic deoarece nu am 12 luni de cotizație în ultimele 24. Angajatorul a procedat corect? Este aceiași legislație si pentru șomajul tehnic? Vă mulțumesc.
Ultima modificare: Luni, 20 Aprilie 2020
Musat Paul, utilizator
Cel mai recent răspuns: Musat Paul , utilizator 11:24, 21 Aprilie 2020
Somajul tehnic este diferit de somajul acordat in baza Legii 76/2002.

Trimiterea salariatilor in "somaj tehnic" nu este conditionata de o anumita vechime in munca a acestora.

Vă mulțumesc pentru răspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept la somaj ContSters155784 ContSters155784 Buna ziua! Am si eu o nelamurire in privinta dreptului la somaj. Lucrez la o firma din 7 mai anul acesta si patronii au hotarat sa inchida firma pe motive ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de somaj pacsokatalin pacsokatalin Buna ziua Sunt angajat la firma ca persoana peste 45 de ani somer.Primesc acum 30% din indemnizatia de somaj pentru ca am fost angajat conform legii nr ... (vezi toată discuția)
Somaj MariaRamona MariaRamona Buna ziua, Ca si salariat am solicitat concediu fara plata pentru 12 luni de zile si s-a aprobat. La revenire, angajatorul mi-a spus ca o sa-mi inceteze ... (vezi toată discuția)