avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Asociatie familiala?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Asociatie familiala?

Cum se infiinteaza o asociatie familala,care sunt actele necesare, conditii. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: lichidatorul , utilizator 08:59, 3 Iulie 2006
Va duceti la primaria in a carei raza teritoriala aveti domiciliul sau resedinta, ori, dupa caz, in raza teritoriala a primariei unde veti presta activitatea respectiva si depuneti o documentatie ( cerere tip, rezervarea denumirii de la oficiul registrului comertului, certificatul de cazier fiscal, copii de pe actul de identitate, certificat medical, s.a). In termen de 10 zile lucratoare de la data inregistrarii cererii de autorizare , primaria va elibera autorizatia si copia certificata a acesteia. Veti plati taxele de eliberare a autorizatiei iar prin grija primariei veti fi inregistrata la oficiul registrului comertului si organul fiscal competent.
Actele normative care reglementeaza materia sunt : Legea 300 din 28 iunie 2004 privind autorizarea persoanelor fizice şi a asociaţiilor familiale care desfăşoară activităţi economice în mod independent si HOT. nr. 1766 din 21 octombrie 2004
pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 300/2004 privind autorizarea persoanelor fizice şi a asociaţiilor familiale care desfăşoară activităţi economice în mod independent.
Mai multe informatii puteti cere la primaria competenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog...un sfat! miha35 miha35 Salut mai intai pe toata lumea de pe acest forum...unde m-am inregistrat si eu azi!Am nevoie de un sfat specializat.Sotul meu si cei doi frati ai lui sunt ... (vezi toată discuția)
Se poate infiinta pfa in alt judet decat cel de domiciliu? Alexandria Alexandria Nu reusesc sa gasesc in legea 300/2004 vreo specificare cum ca nu pot sa infiintez PFA decat in judetul care reprezinta domiciliul stabil. Am incercat sa ... (vezi toată discuția)
Intrebare despre pfa vassil67 vassil67 doresc sa ma autorizez ca persoana fizica si nu stiu cum sa fac incadrarea in cod CAEN. Am cumparat un soft de la o firma autorizata romaneasca pentru ... (vezi toată discuția)