avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum aduc dovada ca bunicul meu si-a schimbat numele ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum aduc dovada ca bunicul meu si-a schimbat numele dupa razboi?

#-oSint mostenitoare impreuna cu mama si fratele meu a averii bunicului meu.Noua ni se cere pentru dobindirea unor acte dint-o arhiva un act doveditor din care sa reiese ca bunicul este persoana cu numele respectiv.Tin sa precizez bunicul a murit si in scurt timp tata, taxa de mostenire fiind impreuna facuta fara probleme.Acum vrem sa n-i se restituie acea padure cuvenita veteranilor de razboi, dar bunicul figurind in actele de atunci cu alt nume trebuie adusa dovada ca atare.=D>va multumesc
Cel mai recent răspuns: Vasile Alexandru , Avocat 08:42, 14 Decembrie 2009
Incercati cu niste declaratii de notorietate, date la notar,de persoane avand aceeasi varsat, sau macar apropiata de cea a bunicului, ca il cunosteau pe bunic si sub numele de X.
Am avut o situaie asemanatoare, numai ca nu avea certificat de nastere si in acte aparea cu un alt nume, la fel, notariat, declarartie data de o persoana apropriata defunctului, apropiata in sensul ca il cunoastea de foarte mult timp, declaratie pe propria raspundere, mai ales daca nu exista un litigiu cu privire la mostenire, si va merge,
Succes!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie de notorietate persoana decedata Marinara Marinara Declaratie de notorietate Declaratia de notorietate privind numele sub care era cunoscuta o alta persoana in societate - de fapt, persoana in cauza a aparut ... (vezi toată discuția)
Cum obtin o dovada ca sotul bunicii a fost dat dispărut in război? ... Elena samson Elena samson Buna ziua, In vederea dezbaterii mostenirii dupa bunica mea, notarul solicita o dovada precum careia sotul acesteia a fost dispărut in război. Initial a ... (vezi toată discuția)
Succesiune urgenta luk100 luk100 Parintii mei au decedat: -tata 1994; mama 2005. Ei au locuit in casa bunicii dinspre mama, din 1944 pana in 1950 dupa care casa a fost pusa la dispozitia ... (vezi toată discuția)