Buna seara, am urmatoarea intrebare. Mostenitorii unui teren agricol de langa verii mei doresc sa le vanda terenul, dar nu au facut succesiunea dupa mama lor care a murit acum 25 de ani si nici nu se inteleg intre ei pe teren. Brusc zilele trecute au aparut cu terenul proaspat intabulat, dar pe trei nume: doi dintre mostenitori plus mama decedata (al treilea mostenitor a decedat intre timp). Este corecta aceasta intabulare, se poate cumpara terenul? Cum se poate sa apara o persoana decedata pe o intabulare recenta? Multumesc!
Se poate intabula pe persoane decedate. Sunt cazuri in care nu se poate dezbate succesiunea daca cartea funciara nu este actualizata. Persoana decedata recent nu a avut mostenitori?
Puteti solocita un extras de carte funciara online, si sa va uitati cine sunt proprietarii inscrisi. E ciudat sa fie inscris si mostenitorii si decedatul. Trebuia sa fie inscrisi ori una ori alta.
Va multumesc! Persoana a decedat acum 25 de ani dar nu a fost facuta succesiunea pentru ca nu s-au inteles urmasii pe terenuri, acesta fiind doar o parte din mostenire. Mostenitorii au fost trei, unul a murit (are totusi urmasi). Vom cere extras de carte funciara. Pe planul de cadastru nou sunt inscrisi trei: decedata (de acum 25 de ani) si doi dintre mostenitori.
Vanzare teren
muresan_maria
In urma succesiunii dupa tatal meu am intrat in posesia mai multor terenuri intabulate si ne intabulate. A venit cineva la mine si mia zis ca unul din ... (vezi toată discuția)