Buna, am sa-ti raspund punctual :
1. daca angajatorul ti-a suspendat contractul de munca - " somaj tehnic din initiativa angajatorului " este legal si beneficiezi de 75% din salariul din contractul de munca
2. aici ai o mare problema, faptul ca ti-a desfacut contractul de munca si tu ai fost de acord cu asta, in nici un caz .... ca sa iti fie tie bine , din contra, ca sa-i fie lui mai usor
3. daca tot ai facut gresala si ai acceptat desfacerea contractului de munca, trebuie vazut cu ce articol a fost inchis contractul. ( daca a fost inchis cu acordul partilor, dar la initiativa angajatorului, poti beneficia de ajutor de somaj , daca a fost inchis cu articolul aferent demisiei -- din initativa angajatului --- , atunci adios somaj , nu poti beneficia de el)
4. teoretic in situatia de fata ai 2 varianta , ori iti gasesti un alt loc de munca or incepi demersurile pentru ajutor de somaj ( aici o sa fie nevoie de acte de la fostul angajator, ) ,
5. ar mai fi o solutie, insa destul de complicata, daca esti in termenul de 30 de zile ( cred ca asta era ) de cand s-a facut inchiderea contractului sa-l denunti ... dar este o speta de care nu m-am lovit si nu as putea sa te indrum corect asupra pasilor
In mare, din ceea ce spui, ai fost inselata de angajator iar acesta s-a comportat ca un las doar ca sa nu se complice.
Daniela121986 a scris:
Am lucrat 2 ani într-un hotel, de când este coronavirus am zis sa stau acasă ca am copil de 5 ani plus 2 bătrâni. M-am dus cu hârtiile necesare la fostul șef și mia făcut un scandal ca ce am venit cu hârtiile peste noapte. Mia suspendat contractul o perioadă și după mia desfăcut contractul de comun acord ca să îmi fie bine mie. Dar din păcate nu am nici un venit de nicăieri. Sa răzbunat omu în asa maniera sa nu pot lua nimic. Sunt căsătorita, doar soțul lucrează. Dar eu nu am nici un venit de nicăieri. În situația asta ce as putea sa fac?