avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier

Am fost implicat într-un accident auto cu avarii.Mentionez ca am Casco.In procesul verbal de constatare de la poliție rezulta ca am si eu o parte de vina.Nu am primit asigurarea RCA de la conducătorul care ma acroșat dar nici eu nu Iam dat asigurarea fiind culpa comuna.Vreau sa stiu daca pot avea surprize la reparația prin Casco,daca cei de la Casco pot merge prin regres la firma care a întocmit Polita RCA si daca pe mine ma poate afecta.In contractul de Casco la acoperire de daune este bifat si secțiunea cu regres RCA.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 17:51, 5 Mai 2020
Agenții depoliție aplicând legea ”efortului minim” stabilesc culpă comună pentru ca să împace ”și capra și varza”. . am întâlnit multe cazuri care au fosrt declarate culpă comună, dar la o analiză amănunțită a modului de producere a accidentului a rezulta culpa exclusivă a unuia dintre condycătorii auto.
Solicitați în scris prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire ca într-un termen rezonabil (maxim 10 zile) să vă transmită copie după polița de asigurare RCA. Puneți-i în vedere că în caz contrar vă veți adresa instanței de judecată..
Concomitent este bine să luați legătura cu un expert tehnic judiciar auto pentru a stabili modul real de producere a accidentului
Succes!
ing, Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decontare cheltuieli cu reparatiile MadaMadalina20 MadaMadalina20 Acum 6 luni am avut un accident,eu fiind vinovatul.Am acrosat un autoturism aflat in leasing,deci automat avand casco.Nu au fost victime,doar daune ... (vezi toată discuția)
Accident auto cu pagube materiale cu masina de serviciu (curierat) fara asigurare casco florin_teodor florin_teodor Buna ziua, Am avut un accident cu masina de serviciu soldat cu pagube materiale, mentionez ca masina nu are asigurare CASCO ci doar RCA. Acum seful ... (vezi toată discuția)
Firma de asigurari nu achita daune elles_1984 elles_1984 Buna, in 2012 un prieten de-al meu a provocat un accident (cu masina de firma) in care au mai fost implicate 2 masini. Cele doua masini erau oprite din cauza ... (vezi toată discuția)