avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Returnare somaj tehnic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Returnare somaj tehnic

Buna ziua, daca in situatia actuala cu starea de urgenta, un angajat a fost in somaj tehnic si a primit indemizatia de 75% de la stat, iar la sfarsitul starii de urgenta decide ca doreste sa demisioneze, trebuie sa returneze indemnizatia inapoi statului sau angajatorului? Poate fi obligat salariatul sa returneze somajul tehnic?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:28, 14 Mai 2020
Nu. Poate fi obligat numai angajatorul să returneze banii la stat, primiți cu titlu de indemnizații pentru salariații trimiși în șomaj tehnic, dacă unitatea economică nu se încadra în prevederile legii privind accesarea acestor ajutoare de stat.
Nu trebuie sa returneze indemnizatia inapoi .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Returnare indemnizatie somaj tehnic petcumihai23 petcumihai23 Buna ziua, daca in situatia actuala cu starea de urgenta, un angajat a fost in somaj tehnic si a primit indemizatia de 75% de la stat, iar la sfarsitul starii ... (vezi toată discuția)
Concediu copil covid 19 ali0908 ali0908 Buna ziua! Am si eu o problema daca pot sa o numesc asa. Eu am o firma noua destul de mica, 10 angajatii in instalatii sanitare! Un contractor nu mi a platit o ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic simina2006 simina2006 -Va rog sa-mi spuneti care sunt obligatiile angajatorului inainte de suspenda temporar activitatea salariatilor sai(somaj tehnic)? Ce documentatie tb ... (vezi toată discuția)