Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

va rog sa ma ajutati

am un baietel dintr-o relatie anterioara.eu m-am casatorit si acum vreau sa trec baiatu pe numele actual.sa-l infieze(adopte) sotul.mentionez ca tatal adevarat este de acord sa renunte de tot la el.va rog spuneti-mi cum sa fac.ce acte trebuie?
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 10:31, 15 Decembrie 2009
Prezentati-va la Autoritatea Tutelara din cadrul primariei localitatii unde aveti domiciliul. De acolo veti afla absolut toate actele necesare demersului dvs.
Va veti adresa tribunalului , in vederea incuviintarii adoptiei , cu mentiunea ca ambii parinti trebuie sa-si exprime acordul de vointa .Numai in situatia in care minorul a fost crescut de catre unul dintre cei care doreste sa-l adopte instanta de judecata poate trece peste o eventuala opozitie a unuia dintre parinti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adoptie barsanu_mihaela barsanu_mihaela am un baietel de 8 ani dintr-o relatie anterioara.eu m-am casatorit si vreau sa trec baiatul pe numele nou.sa-l infieze(adopte) sotul actual.mentionez ca tatal ... (vezi toată discuția)
Adoptie copil de catre sotul mamei RaduTatiana RaduTatiana Buna ziua! Sunt recasatorita de 4 ani, din prima casatorie am un baietel de 12 ani si actualul meu sot doreste sa-l infieze. Tatal natural i-a trimis pensia ... (vezi toată discuția)
Situatia copilului din afara casatoriei yx32_angel yx32_angel Buna ziua! As dori sa expun o mica speta...pentru eventuale sfaturi. In urma unei relatii a luan nastere un copil, care acum are 7 anisori. Copilul nu a ... (vezi toată discuția)