avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de urmas

Buna ziua ! Am împlinit vârsta de 18 ani si imi urmez in continuare studiile. Beneficiez de o pensie de urmaș de pe urma tatalui meu, însă as dori sa ma angajez pe perioada verii. In ce conditii ar trebui intocmit contractul pentru a nu pierde pensia ?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 16:14, 17 Mai 2020
Pensia de urmas student se poate cumula cu alte venituri, fara nicio limita.
In aceste conditii, forma in care se incheie un contract de munca nu poate influienta primirea pensiei de urmas.
Multumesc! Deci dacă eu acum sunt clasa a 12-a , lucrez pe vara si in octombrie reînnoiesc dosarul pentru pensia de urmaș, nu ar trebui să existe probleme
Nu.
Legea 263/2010
Art.114
(2) În situația copilului, beneficiar al unei pensii de urmaș, în condițiile prevăzute la art. 84 lit. b), care nu face dovada continuării studiilor, plata pensiei se suspendă începând cu data de 1 octombrie a anului în curs.
Art.84
b) dacă își continuă studiile într-o formă de învățământ organizată potrivit legii, până la terminarea acestora, fără a depăși vârsta de 26 de ani;
Da, voi aduce adeverința care atestă statutul meu de student. Va veni acumulată in luna următoare depunerii adeverinței , indiferent ca am lucrat sau nu pe timpul verii. Spun acestea pentru a mă asigura că inteleg corect.
Sunt doua notiuni separate.
1)Pensia de urmas
2)Venituri(salariu,E.T.C.).
Cele doua se pot cumula.
In cazul studentiolor nu este posibil ca una din ele sa influenteze pe cealalta.
Ultima modificare: Duminică, 17 Mai 2020
Carp Mircea, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie la sfarsitul facultății si angajarea imediata Mgm09 Mgm09 Buna ziua! As vrea sa va prezint situatia mea de fata si, in caz ca puteti, sa imi răspundeți la intrebare. Timp de 3 ani de zile am luat pensie de urmaș ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas dupa decesul tatalui TinkerbellAlex TinkerbellAlex I'm back again,kindly asking your help,so: Va rog,dati-mi si mie cateva informatii in ceea ce priveste pensia de urmas primita de fiu dupa decesul ... (vezi toată discuția)