Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
Ca sa ne lamurim un pic cum stau lucrurile (cel putin din ce am inteles eu) :
1. Am aflat tirziu de la autorul topicului, dar in acel spatiu de scara de bloc exista deja un sistem de supraveghere video.
2. Exista si interfon la intrare, parca asa am retinut.
3. Soneria video care sa faciliteze dialogul si sa poti vedea interlocutorul nu este suficienta. E nevoie de un model care sa aiba si filmare la detectie in proximitate a unui "infractor", sa anunte telefonic neaparat proprietarul adult.
4. Exista camere de supraveghere umane care functioneaza 24 din 24 si reclama orice.
Dupa mine asta e mai mult decat o necesitate vitala, stiu cum s-ar numi, dar nu spun.
Și la o nuntă? Cum e treaba? Dau darul și apoi ii reclam la GDPR? După câte știu acolo unde se filmeaza (locul respectiv unde este o camera) trebuie notificat pentru publicul larg. Bănuiesc că dacă ați face o atenționare la ușă prin care să informați că aveți videofon inteligent s-ar ieși din situația neclara și ați fi in legalitate. P.s. informația asta o am de la un polițist. Se pare că unii din ei chiar citesc!
ANSPDCP: Persoanele care-și montează sonerie cu cameră video nu trebuie să respecte GDPR
"Referitor la instalarea unui sistem de control acces (de exemplu, sonerie video smart/sonerie cu cameră video încorporată) de către o persoană fizică, pentru uzul exclusiv personal, precizăm că (...) Regulamentul general de protecția datelor nu se aplică prelucrării datelor cu caracter personal efectuate de către o persoană fizică în cadrul unei activități exclusiv personale sau domestice", a detaliat ANSPDCP pentru redacția noastră.