avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Exceptii de la carantinare/izolare conform hg 394/18 ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Exceptii de la carantinare/izolare conform hg 394/18 mai 2020

Buna ziua, cu respect
Am o nelamurire referitor la aceasta hg394 din 2020
Eu lucrez cu contract de munca legal, angajat la o firma din Romania in domeniu montaj instalatii electrice industriale, firma la care lucrez avand incheiat in acest scop contract cu o firma mare din Germania.
In momentul de fata ma aflu in Germania si vreau sa ma intorc in tara pe la sfarsitul lunii mai.
Facand referire la HG 394, Anexa 2, articolul 1, punctul 6 litera k, din cate inteleg nu ar trebui sa ma supun izolarii/carantinarii la reintoarcerea in Romania atata timp cat nu prezint simptome de infectare cu coronavirus. Gresesc cumva sau am inteles ceva gresit?
Precizez ca seful nostru poate face dovada existentei acestui contract intre firme la trecerea punctului vamal intrucat a trebuit facuta dovada existentei lui si la iesirea din Romania pe data de 22 aprilie cand am venit in Germania, pe langa alte jdemii de acte :)) As vrea, daca se poate sa imi raspunda cineva care stapaneste foarte bine litera legii si felui ei de a o interpreta.
Va multumesc frumos!
Ultima modificare: Miercuri, 20 Mai 2020
Bogdan Adrian.N, utilizator
Cel mai recent răspuns: Bogdan Adrian.N , utilizator 14:22, 20 Mai 2020
Si eu urmaresc subiectul. Si intrebarea mea e: in ce masura au dreptul sa ne ceara un contract cu clauze confidentiale intre noi si clientii din strainatate?
Ca exemplu: angajatii nostri ar trebui sa aiba la ei contractul dintre firma din RO si cea din DE. Ei nu au voie sa stie clauzele contractului. Cum procedam?

Dana Posta a scris:

Si eu urmaresc subiectul. Si intrebarea mea e: in ce masura au dreptul sa ne ceara un contract cu clauze confidentiale intre noi si clientii din strainatate?
Ca exemplu: angajatii nostri ar trebui sa aiba la ei contractul dintre firma din RO si cea din DE. Ei nu au voie sa stie clauzele contractului. Cum procedam?

Ideea e ca la mine are in posesie acest contract seful nostru direct cu care suntem detasati
Categoric, nu ni l-ar fi dat noua, angajatilor intrucat, exact cum ai zis mai sus, sunt clauze contractuale confidentiale
Acest contract din cate stiu eu ni la cerut si la iesirea din tara tocmai pentru a dovedi ca plecam la munca in baza unui contract incheiat in prealabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigii de muncă - concurență neloială foteamihai foteamihai Buna ziua, În luna mai a anului 2019 am începutul munca la fosta firma, contractul încheindu-se definitiv în 21 februarie 2020. Firma se ocupa cu ... (vezi toată discuția)
Abuz?! angajat la o firma din germania. DeenYollo DeenYollo Buna ziua , am și eu o problema lucrez in Regensburg Bayern și sunt angajat la o firma de peste 3 ani , am avut o întrerupere de 3 luni dar când am revenit ... (vezi toată discuția)
Desfacerea contractului de munca liliana v liliana v la desfacerea contractului de munca la cererea angajatului se poate face o mentiune legata de secretul de serviciu si de imposibilitatea angajarii pe o ... (vezi toată discuția)