avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Declarația 300 si 394 depuse greșit. Le pot anula?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Declarația 300 si 394 depuse greșit. Le pot anula?

Sunt PFA în sistem real, plătitor de TVA, cu perioada fiscală trimistrială.
În mai acest an depus o declarație 300 și 394 pentru ianuarie 2020 (anul curent).

Dar am depus greșit. Le pot anula?
Ar trebui să depun pentru primul trimestru în mod normal, dar nu știu ce să fac cu cele depuse greșit.

Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Petrovic , utilizator 03:50, 23 Mai 2020
Pana la 27.04.2020 trebuiau depuse D300 si D394 pentru trimestrul T1.2020; pe acestea cum le-ati depus? Ati inclus si luna 01.2020 - deja depusa - sau doar lunile 02.2020 si 03.2020?
Bună ziua.
Scuze, situația e de fapt în felul următor. Am verificat din nou documentele:

1. de la ANAF am primit la sfârșitul lui ianuarie decizie privind anularea din oficiu a inregistrării în scopuri de TVA. Deci mi-au luat codul de TVA.

2. de la ANAF am primit la inceputul lui februarie un document de notificare privind nedepunerea in termen a declaratiilor de impunere. Acolo a specificat că voiau Decont de taxa pe valoare adaugata pe perioada 01/2020 (deci chiar voiau pentru ianuarie)

- Apoi, am depus la începutul lunii mai cerere să îmi dea înapoi codul de TVA, și am trimis declarațiile 300 și 394 pe ianuarie, la câteva zile după ce am făcut cererea de TVA, deci tot în mai.

3. ANAF mi-a trimis recent decizie priivnd inregistrarea in scopuri de TVA conform cererii mele, in temeiul art 316 alin 12, lit. c. Deci mi l-au dat înapoi.

Dar, mai departe, nu știu exact ce să cu facturile pe primul trimestru (februarie - martie), pe care nu le-am declarat încă și care au CUI de TVA. Să le mai declar, sau să le ignor?
Deci am câteva facturi (de internet și abonament la telefon, abonamente lunare), care încă au codul meu de TVA (am făcut la bancă să îmi ia plata lunară automat). În plus, am mai pus odată combustibil la mașină și am dat și CUI-ul cu RO (știu că nu trebuia să-l dau, deoarece îmi era luat de către ANAF deja, dar nu mi-am dat seama). Am mai luat bilete de avion pentru zbor intracomunitar(care oricum au TVA 0, cred că prețul ar fi fost același chiar dacă nu aș fi dat cod de TVA cu RO, nu știu sigur dacă ar fi avut vreo influență asupra prețului). Oricum, tot din greșeală l-am dat, era selectat acolo de la achizițiile anterioare. Deci și pentru biletele de avion a rămas codul de TVA cu RO, pentru o perioadă când eu aveam codul de TVA luat de către ANAF.

Deci întrebarea mea e ce să fac cu restul facturilor, februarie-martie, și dacă trebuie să anulez declarația 394 pe ianuarie. Ei mi-au spus să depun doar decont (deci declarația 300 pe ianuarie), dar eu am depus și 394.

Mulțumesc.
Ultima modificare: Vineri, 22 Mai 2020
Petrovic, utilizator
Deci pe aces an am depus doar declarațiile 300 și 394 pe ianuarie. Nu am depus nimic altceva, deocamdată. Deci lunile februarie și martie nu le-am declarat.
Știți cum le pot declara în continuare?
Mulțumesc.
In perioada din ziua anularii CI de TVA si pana in ziua recapatarii lui se colecteaza TVA, dar nu se deduce.

Se depune D311..

[ link extern ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Mai 2020
Iulian MANEA, Contabil
Deci să înțeleg că eu pentru perioada februarie - X Mai (când am primit codul de TVA înapoi) trebuie să depun declarația D311? Nu mai depun altceva?

Iar din perioada X+1 mai - iunie voi depune iarăși 300, 390, 394?

Este corect așa?



Iulian Manea a scris:

In perioada din ziua anularii CI de TVA si pana in ziua recapatarii lui se colecteaza TVA, dar nu se deduce.

Se depune D311..

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa, modificare declarații, 092, modificare declaratii din urmă Petrovic Petrovic Vreau să vă întreb ce declarații trebuie să depun în contextul de mai jos: În decembrie 2018 m-am înregistrat ca PFA, fără TVA, CAEN-uri de sistem ... (vezi toată discuția)
Anularea din oficiu a inregistrearii in scopuri de tva Petrovic Petrovic Sunt PFA in regim real. Recent a venit de la ANAF o decizie de anulare din oficiu a inregistrarii in scopuri de TVA deoarece nu am depus timp de 6 luni ... (vezi toată discuția)
Anularea inregistrarii in scopuri de tva din oficiu camyv camyv Buna ziua, Pe data de 10.03.2014 mi s-a anulat Tva din oficiu, iar pe data de 13.04.2014 am revenit ca platitor de TVA. Pentru luna martie am depus doar ... (vezi toată discuția)