Buna tuturor,
Am si eu o intrebare pentru cine ma poate ajuta.
Am fost de curand la un interviu si am fost selectata pentru postul de administrator al societatii.toate bune, doar ca ma gandesc ca s-ar putea sa iau teapa. Administratorul poate fi orice persoana, chiar daca nu este asociat al firmei?
mentionez ca este vorba de un SRL., Daca da, care sunt riscurile la care ma expun, si cum as putea proceda ca sa ma feresc de inselatorii, pentru ca nu vreau sa ma trezesc in cine stie ce situatie?
va rog dati-mi un sfat.
Multumesc anticipat!
Administrator la un SRL ..poate fi si o persoana straina de firma. Ar trebui sa stiti ca administratorul este reprezentatul legal societatii in relatiile cu tertii. Daca semnati CEC-uri fara acoperire....dvs veti raspunde penal..nu asociatii. Pentru orice fapat fara suport legal...dvs veti raspunde.Fiti foarte atenta..pentru ca multe persoane cad in astfel de capcane.
Administratorul societatii poate fi un tert. El pune in aplicare hotararile organului de conducere al societatii care este Adunarea Genarala a Asociatilor. Atributiile AGA le are si asociatul unic intr-un SRL care emite Decizii.
In exercitarea atributiilor pe care le are conform Actului constitutiv al SRL-ului sl Legii 31/1990, administratorul va trebui sa respecte legislatia in vigoare.
Cum pot iesi din firma
bgina
asociatul meu(20%)care este si administrator,o alta firma(55%) unde asociatul meu este unic administrator si eu(25%) cum ma pot retrage din firma,in conditiile ... (vezi toată discuția)