avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune imposibila...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune imposibila...

tata mort din 1987, iar mama moarta din 1989 fara a i se elibera certificat de deces. cum este poibila succesiunea???
Cel mai recent răspuns: Costinel Burca , Contabil 23:55, 14 Decembrie 2009
Se fac doua succesiuni una dupa alta, daca masa succesorala este comuna.
1. dupa tata mosteneste 1/4 sotia (mama) si 3/4 toti copii
2. dupa mama mostensesc in cote egale toti copii.
Daca nu aveti certificatele de deces, notarul unde veti face succesiunea (cel care are competenta dupa ultimul domiciliu al ultimului defunct), poate solicita extras dupa certificatul de deces pentru uzul organelor de stat la primaria unde au avut ultimul domiciliul defunctii, unde s-a inregistrat decesul!
Daca nu au certificat de deces din diverse alte probleme, si nu sunt inregistrati nicaieri in registrul de stare civila al deceselor, trebuie sa solicitati in instanta certificatul de deces.
sa dau mai multe detalii: tatal este mort din 1987, iar mama moarta si ea in 1989, dar ei nu i s-a eliberat certificat de deces la acea data. in 2009 vreau sa fac succesiune, dar nu am cum pt ca mama figureaza in evidente ca si cum ar trai. mie nu mi se admite succesiunea pt ca mi se cere certificat de deces si binenteles ca nu am , iar de aici apar o groaza de intrebari despre cauza mortii.cum sa reusesc succesiunea???
Manuela Bernat are perfecta dreptate! Oricum , mama dvs nu putea fi inhumata sau incinerata fara sa existe un certificat de deces! Faptul ca dvs nu il aveti nu inseamna ca nu exista!Puteti solicita duplicat dupa certificatul de deces de la primaria din raza teritoriala a ultimului domiciliu al mamei dvs!
Succes!
=D>
mama a murit pe 31 decembrie 1989 la revolutie si nu i-a mai eliberat nimeni certificat de deces, el chiar nu exista. cum dovedesc ca mama a murit si nu a disparut pt a realiza succesiunea?
Stiti unde este ingropata? Pe mormant este numele ei? Atunci trebuie sa apara undeva inscrisuri ale ceremoniei de inmormantare in baza a unui act de deces.
daca nu aveti aceste date, cereti instantei sa constate disparitia, apoi decesul, acestea sunt proceduri care dureaza ani multi. Un avocat va va instrumenta cazul.
Dar nici intr-un caz nu mai amanati!

Alte discuții în legătură

Disparut de la domiciliu Claark Claark Buna ziua! Este vorba de bunicul meu care a disparut de la domiciliu inca in anul 2002. Era anuntat la politie, ei au pus pe lista persoanelor disparute, unde ... (vezi toată discuția)
Declararea judecatoreasca a mortii Adelina t Adelina t Am si eu o intrebare............Care este legea care reglementeaza procedura declararii judecatoresti a mortii?Si care ar fi intreaga procedura de urmat(ce ... (vezi toată discuția)
Declararea judecatoreasca a mortii MoniMi MoniMi As vrea daca se poate sa ma ajute cineva in legatura cu procedura declararii judecatoresti a mortii unei persoane disparute de mai bine de 4 ani. Noul cod ... (vezi toată discuția)