avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 374 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA intrebare despre detalii factura
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA intrebare despre detalii factura

Sunt PFA in regim real platitor de TVA.
Prestez servicii IT pentru o firma din Germania
Vreau sa stiu daca e important sa scriu in factura, pe langa suma pe care o cer la clilent, daca trebuie sa scriu cate ore am lucrat, sau cate zile.

Am contract de colaborare, dar in contract nu scrie detalii despre plata.
Practic, eu fac o lucrare, si cer banii.

Vreau sa stiu daca exista vreo constrangere legala in care ar trebui sa scriu cate ore am lucrat, cate zile, etc.
Sunt obligat sa dau dovada cate zile sau ore am lucrat , ca PFA?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 22:51, 31 Mai 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ca pfa, in baza acelui contract de prestari servicii care este poate si multianual, veti incheia la final de luna un raport de activitate in care veti rece printre atele si numarul de ore lucrate. Acesta va fi aprobat si de beneficiar si numai dupa aceea, in baza lui, completati factura. Altfel sa nu va treziti ca beneficiarul nu va va recunoaste (din diferite motive chiar corecte de nerespectare a contractului sau comenzii pentru acea luna) anumite activitati pe care dumneavoastra pretindeti ca le-ati prestat. Ce faceti, ii bagati acolo pe gat o factura si daca el spune ca va da banii doar pentru 80% din cat pretindeti dumneavoastra, de exemplu?
Ultima modificare: Duminică, 31 Mai 2020
george-neagu, moderator
Puteti factura si in urma unei intelegeri verbale, dar sunt cazuri cand beneficiarii nu platesc si revine executantului sa aduca dovada efectuarii lucrarii cu costurile aferente in instanta de judecata. Ca urmare, este bine sa fie incheiat un contract cat mai detaliat, cu anexe, pe faze ale lucrarii etc. in functie de complexitate.
Ultima modificare: Duminică, 31 Mai 2020
Iulian MANEA, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract prestari servicii pfa cod caen 6202 Mihaela257 Mihaela257 Buna ziua, Am deschis recent un PFA pe norma pe venit cu codul CAEN 6202 - \"Activitati de consultanta in tehnologia informatiei\". Doresc sa colaborez cu o ... (vezi toată discuția)
Pfa in romania, munca prestata in italia, facturare in polonia laurentiun1 laurentiun1 Buna ziua, Este posibil sa prestez servicii cu PFA din Romania pentru o companie din Italia (fiind in Italia), dar facturile se vor emite catre o firma din ... (vezi toată discuția)
Pfa popalucian popalucian Bună ziua. În anul 2023 am fost angajat part-time 2h ca și livrator food. Am fost înștiințat de către firma ca de la 01.01.2023 ca să putem continua ... (vezi toată discuția)