avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... plata taxe
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

plata taxe

va rog sa ma lamuriti si pe mine cine hotaraste unde se duc banii pe care-i platim ca taxe si impozite,pentru ca ,de ex. plata forfetarului,pe care am facut-o lunar ,nu este inregistrata in fisa de platitor luata de la Fisc! Cum trebuie procedat in acest caz?
multumesc
Cel mai recent răspuns: vornicu lumi , utilizator 20:54, 15 Decembrie 2009
trebe sa verificati cum a-ti declarat in declaratie impozitul, e posibil sa fi facut plata gresit in alt cont , daca aveti dovada platii , iar impozit forfetar nu a-ti putut plati lunar deoarece se achita si se declara trimestrial impozitul, luati ordinele de plata sau chitantele cu care a-ti achitat impozitul si mergeti la directia de finante de care apartineti faceti o cerere catre ei in care cereti o verificare a platilor si atasati documentele de plata la cerere, asa va puteti regla fisa analitica de platitor
mult succes!
Exista 2 ct mari in care se duc sumele: unul la bug statului iar altul la bug asig sociale si a fd speciale.
Distribuirea sumelor din aceste conturi se face cf Codului de procedura fiscala. Daca nu ati achitat obligatiile integral, sau aveti penalitati la obligatiile mai vechi, atunci este posibil ca suma achitata sa nu ajunga pt plata impozitului forfetar.
Cel mai bine cereti fisa analitica pe platitor, de acolo din ct mentionate mai sus puteti vedea cum sau distribuit pe obligatii sumele achitate de dvoastra si puteti vedea eventuale majorari calculate.
Daca nu va apar sumele in acea fisa trebuie sa verificati corectitudinea datelor din OP si sa reglati acele eventuale erori.
daca, pe langa impozitul forfetar ati avut de plata si impozit pe salarii, plata efectuandu-se in contul unic la Bugetul Statului 20470101, s-a stins mai intai impozitul pe salarii, conform codului de procedura fiscala, pentru ca este un impozit cu retinere la sursa.

daca ati avut si alte majorari de intarziere pentru obligatii mai vechi achitate cu intarziere, sumele platite au stins acele majorari, pentru ca ordinea de stingere se face in functie de vechimea creantei bugetare, mai intai creanta principala si apoi accesoriile, dupa principiul de drept "accesorium sequitur principale"

la fel cum au zis si colegii mai sus, este posibil sa fi platit in celalalt cont, la Bugetul asig. sociale 5502, iar in acest caz trebuie sa solicitati compensarea, cu cat mai repede, cu atat mai bine deoarece majorarile de intarziere se calculeaza pana la data depunerii cererii de compensare.

succes!
va multumesc tuturor!=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit salarii retaq retaq Daca in anul fiscal 2009 am platit mai mult impozit pe salarii decat era necesar , cum procedez ca sa ma regularizez cu fisele fiscale care trebuie depuse ... (vezi toată discuția)
Majorari LUIZAION LUIZAION Buna ziua, Am preluat o societate care in aprile 2007 a platit impozit pe dividende, dar nu a declarat,am depus declaratia 100 pentru asta in iunie 2009(s-a ... (vezi toată discuția)
Impozit pe dividende padarom padarom va rog sa imi raspundeti daca am procedat corect: am virat impozitul pe dividende la trezorerie, in contul persoane fizice, ca ulterior sa aflu ca trebuia ... (vezi toată discuția)