avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 297 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reziliere contract inchiriere de catre propietar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reziliere contract inchiriere de catre propietar

Buna seara.
Ma aflu in urmatoarea situatie :
Ca propietar am incheiat un contract standard pe o perioada determinata de 12 luni cu o tanara.
Datorita faptului ca a plecat din apartament fara sa ma anunte o perioada destul de lunga, lasand imobilul nesupravegheat si neintretinut, desi si-a achitat toate datoriile, dar si pentru faptul ca nu reuesesc sa sa am o comunicare civilizata cand este ceva de stabilit si toate experientele pe durata contractului au dus la un discomfort in comunicare, doresc cumva sa reziliez cobtractul. I-am propus de comun acord sa reziliem contractul cand isi gaseste altceva si refuza in plus continua sa ma deranjeze totul abordat de fiecare data.
Ce cai legale am pentru a reusi ca propietar sa inchei contractul mai devreme tinand cont ca in contract nu am nici o alta cale de reziliere decat in situatia in care nu-si plateste chiria o luna sau nu se comporta civilizat in locatie deranjand vecinii. Este prima data cand patesc asa ceva si am incercat din rasputeri sa am rabdare. Dar consider ca ar fi mai civilizat ptr ambele parti sa caute alte locatii sau chiriasi.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Laurpet , utilizator 18:00, 8 Iunie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Contractul poate fi reziliat doar oentru nerespectarea clauzelor acestuia.
Daca doar lipsa de comunicare este problema, nu vad cum ati putea rezilia contractul inainte de termen.
Multumesc , pana la urma am ajuns la intelegere si vom rezilia contractul de comun acord in curand . este de ajuns o CONVENŢIE DE ÎNCETARE A CONTRACTULUI DE ÎNCHIRIERE , daca se face rezilierea la zi cum convenim noi si chiriasul ?
Este de-ajuns.
Modelele de pe net sunt orientative, dvs. le puteți modifica/completa cu orice considerați că vă este de folos - de exemplu că i-ați restituit garanția integral sau că ați reținut din ea suma X, care reprezintă .......
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
parea chiriatul perfect, platea si nu statea acolo :)
Sper ca data viitoare sa nu gasiti unul care sa stea si sa nu plateasca.

e de ajuns o conventie de incetare a contractului cu care puteti justifica si la anaf reducerea venitului pt care platiti impozit.
Multumesc frumos . Voi avea grija ca urmatorul contract sa includa clauza de reziliere la 60 de zile si din partea mea . Parea , insa cand inchiriezi si trebuie sa stai mereu sa rezolvi treburile chiriasului nu mai e ok . Este primul caz cand am hotarat sa plece mai devreme . Deci problema nu a fost la mine .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract inchiriere AdrianNicola AdrianNicola In cazul unui contract de inchiriere spatiu birouri intre 2 firme Daca locatorul (chiriasul) vrea sa rezilieze contractul inainte de termen si in contract nu ... (vezi toată discuția)
Evacuare michirto michirto as vrea sa stiu in cazul in care chiriasii nu au platit chiria de 5 luni si nu au contract decat cu un delegat al propietarului facut la o agentie imobiliara ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de inchiriere mirelatanchis mirelatanchis Am un contract de inchiriere a unui spatiu comercial cu o societate comerciala. Contractul este valabil pana in iulie 2011. In acest an am primit chiria doar ... (vezi toată discuția)