avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 201 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Rezervare turism
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Rezervare turism

Inainte de pandemie am facut o rezervare 'early booking' pentru 2 adulti si un copil de 11 ani, in Turcia, Plecarea ar fi trebuit sa fie pe 11 iunie, cu avionul.
Intre timp a intervenit pandemia, starea de urgenta si in aceste zile starea de alerta, conform HG 394 din 18.05.2020, In acea Hotarare se precizeaza destinatile pentru care zborurile turistice sunt oprite pentru 30 de zile de la data intrarii in vigoare a respectivei Hotarari; Turcia este printre ele. E limpede ca deplasarea nu se mai poate face.
Am incercat o reprogramare pentru aceeasi perioada a anului viitor, in aceeasi suma, dar ni se mai cer in plus 300 euro. Motivul: intre tinp copilul implineste 12 ani si se incadreaza la o alta categorile de plata. Vouchere putem obtine doar pentru relatii cu Turcia, Grecia, Spania.
In aceste conditii dorim recuperarea banilor.
Am solicitat agentiei acest lucru dar inca nu am obtinut nici un raspuns
Ce ar trebui sa facem in aceasta situatie ? Exista vreo dispozitie speciala legata de starile de urgenta/alerta care sa se refere la problema semnalata?

Alte discuții în legătură

Pandemie-stare de urgență 2020 - restituire avansuri servicii Laurluca Laurluca Avansul ptr vacanta in Turcia,Iunie 2020 se pot restitui? Avansul ptr botez 2 Mai 2020 se restituie? Se anulează? Sau trebuie obligatoriu amânat? Exista ... (vezi toată discuția)
In ce context se poate obține ordonanța președințială acord suplinire părinte pentru a părăsi țara cu un minor de 3 ani ? Ela S Violeta Ela S Violeta Buna ziua ! Iubitul meu a trecut print-un divort care s-a încheiat cu custodie comuna , domiciliu la mama , pensie alimentara și program de vizita pt el . ... (vezi toată discuția)