avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Racordare la teava de gaz a vecinului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Racordare la teava de gaz a vecinului

Cit timp este proprietar de teava de gaz un anume locatar si ce suma poate pretinde acesta, daca doresti a te racorda ,el fiind primul care s-a racordat ?

:offtopic: Va rog sa nu scrieti numai cu majuscule, in internet asta inseamna a tipa. Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 15 Decembrie 2009
ContSters20980, utilizator
Teava de gaze pe care a montat-o vecinul Dv. initial este proprietatea lui. Deci va poate cere orice pret doreste. Pe masura ce se racordeaza si alti vecini si acestia devin proprietari ai tevii respective.
pe scara se poate trage o singura teava de gaz, vecinul nu poate fi proprietar pe ceva ce este pe scara(proprietatea comuna), el cind si-a bagat teava nu i-a trebuit acordul vostru , daca ii cereati bani ptr acord? normal ar fi sa vedeti a costat sa bage teava(doar aia pe scara) si sa imprtiti la nr de apartamente, cam atit cred eu ca ar fi normal sa-i dati. daca are pretentii exagerate, legativa fara griji la teava lui, nu-i dati nici un ban si spunetii sa va dea in judecata. oricum nu o sa cistige nimic, deoarece aia e singura teava de gaze , iar alta nu se mai poate trage.
Pentru teava trasa pe proprietatea comuna s-a cerut avizul comitetului, dar daca nu exista conditii de plata a unei bransari ulterioare si a altor vecini, proprietarul tevii care a platit pentru ea si este deci proprietarul tevii poate cere orice pret, bineinteles in anumite limite, de exemplu reactualizarea pretului la valoarea din prezent.
elga50 a scris:

Teava de gaze pe care a montat-o vecinul Dv. initial este proprietatea lui. Deci va poate cere orice pret doreste. Pe masura ce se racordeaza si alti vecini si acestia devin proprietari ai tevii respective.


Cu aceeasi problema ma confrunt si eu, insa cu anumite diferente:
1. Este vorba de un bloc cu 4 scari;
2. Celui care si-a montat centrala (locatar al uneia din cele 4 scari) i s-a impus de catre Distrigaz sa achite contravaloarea tuturor celor 4 repartitoare aferente fiecarei scari (un repartitor pentru scara lui, si celelalte 3 pentru celelalte 3 scari);
3. In momentul in care a montat repartitoare la celelalte 3 scari, initiatorul NU a cerut si nu a primit acceptul scris a locatarilor respectivi;
4. La nivelul uneia dintre scari, din cauza iesirii din termenul de garantie a coloanei de gaze existente din constructie, s-a luat decizia schimbarii ei si racordarea la coloana paralela;
5. Cel care a montat repartitoarele si coloana noua de gaze refuza sa prezinte copia dupa facturile de achizitie a repartitoarelor si copia dupa contractul de prestari servicii incheiat cu prestatorul (cei care au montat coloana efectiv). Disensiunile au aparut in momentul in care acesta a cerut locatarilor de pe una din celelalte 3 scari, cea care a hotarat sa se branseze la noua coloana, sume care au variat in timp, fapt ce a atras atentia respectivilor locatari.

Intrebarea mea este: cum poate fi obligat respectivul sa prezinte justificari ale cheltuielilor presupuse sau daca exista vreo posibilitate ca aceste cheltuilei sau documente justificative sa se gaseasca la unitatea Distrigaz locala.
Banuiesc ca facturile aferente repartitoarelor nu ar putea exista la nivelul Distrigazului, dar coloana, fiind efectuata de un tert, a fost receptionata de Distrigaz pe baza unui contract intre prestator (tert) si beneficiar (respectiva persoana).
MA intereseaza foarte mult daca se poate gasi undeva respectivul contract pentru ca cel care ne cere bani acum pretinde ca manopera s-a facut la negru, ceea ce nu cred ca este posibil pentru ca astfel Distrigazul nu mai putea receptiona lucrarea.

VA multumesc.
cum v-am spus: legativa de teava lui chiar si fara acordul lui, apoi sa va dea in judecata daca pretinde bani. acolo sigur trebuie sa prezinte actele. si s-ar putea chiar sa nu cistige nimic, sau ceva banuti dupa vreo3ani de zile ,si atunci sa vedeti ce rau o sa-i para ca nu a fost cooperant#-o

Alte discuții în legătură

Proprietarul tevii de gaze naturale de pe scara nu imi da acordul pentru racordare si cere o suma imensa-1ooo ron anastasie anastasie Buna ziua! De ceva timp m-am hotarat sa ma racordez si eu la teava de gaze naturale de pe scara blocului, pentru ca nu am putut atunci cand s-a instalat. Am ... (vezi toată discuția)
Referitor la centrala de apartament monatedys monatedys in cazul in care intr-un condominiu in care toate apartamentele sint proprietate personala si unde exista 16 proprrietari care au instalat centrale de ... (vezi toată discuția)
Racordare fara sa plateasca - rog ajutor urgent loredanatalpai loredanatalpai Stau intrun bloc de 8 etaje la etajul 8. Cand m-am mutat doua apartamente aveau contorizare separata la gaz, respectiv la parter si la et. 8. Datorita faptului ... (vezi toată discuția)