avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 416 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Obligarea Asociatiei la scaderea debitului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Obligarea Asociatiei la scaderea debitului

Buna ziua.
In urma unui proces intentat de Asociatia de Proprietari pt un debit (real ce-i drept) dar pe care nu am vrut sa-l achit, deoarece nu a dat curs cererilor mele de reparare a defectiunilor instalatiilor comune, instanta a respins actiunea acesteia ca nefondata, dar Asociatia refuza sa scada debitul pretins si pierdut in proces (pierdut si in apel).
Ce pot face pt a o obliga de a respecta o hotarare judecatoreasca?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: stefan_ratza , utilizator 15:03, 7 Iunie 2020
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Cred ca trebuie sa va adresati unui executor judecatoresc. In acest sens, buna ar fi opinia unui avocat.
Pana la urma este o hotarare judecatoreasca, care trebuie respectata.
2. Dvs. recunoasteti ca debitul este real, asadar nu inteleg in ce conditii s-a pronuntat instanta. Cred ca as. proprietari nu a pregatit cum trebuie documentele pentru proces - insa sunt curios sa ne spuneti ce obligatii aveti dvs. - stabilite de catre instanta, in acest proces, pentru ca una-i una, dvs. aveti de achitat un debit pentru cheltuieli de intretinere, pentru ca asociatia sa-si achite facturile catre furnizori, iar faza cu neluarea masurilor de efectuare a unor reparatiipe partea comuna de catre asociatie, este cu totul altceva si ma mir ca instanta nu a judecat in intregul ei aceasta speta. Instanta trebuia sa oblige asociatia sa faca reparatiile necesare, iar pe dvs. sa achitati debitul.
Eu as putea gresi, dar dvs. trebuie sa ne spuneti ce zice instanta in hotarare.
Succes!
1 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc pt nimic.
Dv,in calitate de parte in cauza,contactati executor judecatoresc teritorial pentru a demaa procedura de executare hotarare judecatoreasca
Va revine obligatia sa avansati suma necesara desfasurarii procedurii de executare,suma pe care o puteti pretinde de la debitorul dv asociatia de proprietari in cererea necesara demararii procedurii de executare
Da, multumesc, ce poate face executorul, sa le ia actele si sa modifice debitul?
Chiar nu am idee.
2 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Adam Grecu a încercat să-ți explice dar tu, în loc să apreciezi efortul, timpul alocat, i-ai răspuns într-un mod insolent.
Să știi că, pe lângă emisiunea „copiii spun lucruri trăznite”, există și realitatea „instanțele dau sentințe trăznite”. Asta fiindcă, până vom ajunge ca în Estonia, unde procesele civile până la 5000 € sunt deja judecate de AI - inteligență artificială -, judecătorii sunt și ei doar oameni. Am avut și eu o sentință cu care nu am avut ce să fac fiindcă, executorul judecătoresc, spunea ce spui și tu: nu am idee!
Deci dacă vrei să fii ajutat, fă bine și dă mai multe detalii. Poate fi și vina ta fiindcă, nota bene, instanța dă ce ceri tu, nu ce ți-ai închipuit tu că ceri. Capisci? :)

Alte discuții în legătură

Referitor actionarea in justitie pentru recuperarea debitelor BaicoianuSImona BaicoianuSImona Buna Ziua!Sunu administrator de bloc si as dori sa-mi spuneti care este procedura cea mai usoara si rapida pentru recuperarea debitelor de la ... (vezi toată discuția)
Chemarea in judecata a unei persoane fizice pentru validare poprire o datorie totala a asociatiei de proprietari catre un furnizor de energie termica constantinlaura constantinlaura proprietar apartament , in luna iunie am primit o infiitare poprire de la un executor judecatoresc in care mi se cerea sa indisponibilizez o suma foarte mare ... (vezi toată discuția)
Cine hotaraste ordinea in care se incaseaza o hotarare judecatoreasca data in favoarea asociatiei de proprietari ? noilul noilul Avem o hotarare judecatoreasca definitiva in care un proprietar este obligat sa achite catre Asociatia de Proprietari sume diferite care reprezinta cote de ... (vezi toată discuția)