Buna ziua. De curand am cumparat o casa care pe vremuri avea curte comuna cu alte doua case. Acum terenul este defalcat prin sentinta si fiecare are un teren aferent , deci casele sunt individuale. Eu doresc sa repar casa deoarece este intr-o stare foarte rea, dar vecinul are firele de curent si cablu legate de casa mea , ingropate in tencuiala. I-am zis de mai multe ori sa isi dea jos firele deoarece casa se va reface si nu sunt de acord sa ii pun iar acele fire pe casa mea. Cum as putea sa le dau jos, tinand cont ca cei de la Electrica si cei de la cablu au venit la fata locului si au zis ca pe ei ii intereseaza doar pana la intrarea in curte, restul este problema beneficiarului. Va multumesc!
Puteti trimite vecinului o notificare scrisa, prin posta, cu confirmare de primire in care ii solicitati sa modifice traseele cablurilor pana la data de ..., data dupa care veti deschide actiune in instanta. In instanta puteti cere plata cheltuielilor de judecata si daune materiale si/ sau daune morale de la vecin.