Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Acest site folosește cookies. Informații aici
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... alcoolemie politist care nu era de la rutiera
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

alcoolemie politist care nu era de la rutiera

Acum vreo doua saptamani pe 13 mai am patit o belea.Dupa ce am consumat alcool ,am condus vreo 500 de m sa-mi iau tigari.In acel loc pandeau 1 politist si un jandarm.Dupa ce am parcat masina ,nefiind surprins in trafic ,in timp ce ma indreptam spre geamul magazinului am fost interpelat de un politist (care nu era de la rutiera) sa-i dau actele ca sa-mi dea avertisment fiindca era pe la ora 23:30.Ulterior ,autosesizandu-se m-a intrebat daca am consumat alcool,am recunoscut ,a chemat un echipaj care dupa ce mi-a pus fiola a plecat,am fost condus la spital ,alcoolemie mare (penala)etc!Intrebarea mea este ,avand in vedere ca politistul care m-a dus la sange nu e politist rutier ,pot beneficia de o astfel de aparare ,in sensul ca probele biologice recoltate nu au fost recoltate in fata unui politist rutier ,deci nelegal recoltate in acceptiunea mea ? Multumesc pentru raspuns!
Ultima modificare: Luni, 8 Iunie 2020
andrei7676, utilizator
Cel mai recent răspuns: andrei7676 , utilizator 11:10, 12 Iunie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Acest aspect nu va ajuta, chiar deloc.
conteaza cine v-a facut testul, conteaza ca aveati o gramada de alcool in sange, nu in fata cui vi s-a facut testul si cine v-a dus sa vi se recolteze probe biologice..
Ce valoare a imbibației alcoolice în aerul expirat a rezultat la proba cu etilotestul?
ing. Ioan Ciobanu
0.98
Aveti dreptate ,regret enorm fapta comisa ! Indiferent de rezultat ,cand voi mai conduce vreodata aceasta nu se va repeta ,va asigur !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz probe biologice, lipsa etilotest echipaj de poliție Bicasandu Bicasandu Refuz probe biologice, lipsa etilotest echipaj de poliție Ma aflam pe un drum public si am fost oprit de un echipaj local, aceștia neavând etilotest au ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie 0.12 permis suspendat? Raluka1985 Raluka1985 Buna ziua, Sotul meu a fost oprit in trafic dupa ce bause un pahar de bere iar la etilotest a iesit alcoolemie 0.12 . Politistul a retinut permisul pentru 90 ... (vezi toată discuția)
Permis retinut alcool jdefootz jdefootz Am fost testat cu aparatul etilotest care a a indicat 0.16 mg/l, deoarece băusem doar un shot de tequila, am solicitat recoltarea probelor biologice, iar ... (vezi toată discuția)