avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Declaratie A42xx date privind casele de marcat
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Declaratie A42xx date privind casele de marcat

Buna,
As doir sa stiu cum vor decurge lucrurile dupa conectarea caselor de marcat la ANAF?, contribuabilul sau persoana imputernicita va primi vreo notificare?, va mai trebui depusa declaratiile A42xx pentru firmele care folosesc case de marcat? dar cei care nu folosesc deloc casa marcat pentru ca nu genereaza venituri cu bon fiscal doar cu chitanta?,ma refer ca ai casa de marcat orpita cu totul.
Cel mai recent răspuns: vali m , utilizator 08:36, 15 Iunie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru inceput,doar marii contribuabili trebuie sa-si conecteze casele,pana pe 30 sept.
Apoi,pana pe 31 decembrie, restul. Va trebui sa mergeti cu casa la firma de la care ati cumparat-o si va ajuta ei. Probabil va mai fi vreo taxa.
Cine are casa,dar nu o foloseste, inseamna ca nu lucreaza decat cu persoane juridice. Normal, ar trebui sa scoata memoria fiscala si sa o declare inchisa.
Si ce facem cu declaratia A4200 sau cele relevante caselor de marcat care se depun cu recurenta lunara la Anaf?, va mafi necesar depunerea acestora daca casele de marcat vor fi legate la serverul Anaf?
Aceste declaratii dispar, este logic. Desi, nu toata legislatia romaneasca are logica.
A4200 nu se mai depune. Nu are rost.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rapoartele scoase din casa de marcat (jurnal electronic) imike1 imike1 Buna Ziua, Rapoartele scoase din casa de marcat (jurnal electronic) ce spatiu virtual trebuie sa trimitem spre ANAF si la ce termen? Multumesc (vezi toată discuția)
Raportare on-line din casele de marcat kisskontir kisskontir Cum se procedeaza concret pentru a raporta rulajul lunii din casele de marcat cu jurnal electronic? (vezi toată discuția)
Pot sa fiscalizez casa de marcat pt pfa? lpralea lpralea Am o casa de marcat pe firma mea. Firma este fără activitate de 10 ani . Vreau să îmi fac un pfa. Pot sa fiscalizez acea casă de marcat pt pfa? Si cat ... (vezi toată discuția)