avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Plata impozit venit 2019
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Plata impozit venit 2019

Buna seara,

Ma puteti ajuta cu indicatii despre cum sa platesc online impozitul pe venit? Am depus DU online si mi-am facut cont pe ghiseul.ro, dar acolo nu imi apare nici o suma de plata. Nu trebuia ca bazele de date sa fie interconectate? Sau in cat timp apare de plata suma pe ghiseul.ro?

As vrea sa evit cozile de la ANAF ca sa platesc fizic la ei. Pot altcumva online?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 21:23, 20 Iunie 2020
Platiti pe ghiseul.ro exact suma inscrisa in declaratie. Aceea este datoria de plata.

Bineinteles, daca nu aveti alte restante.
Problema este ca nu am unde (ce optiune) sa aleg pe ghiseul.ro :-)

Am Obligatii de Plata (care sunt impozitele locale; acolo este 0 ca am platit). Am ANAF unde nu apare nimic (aici trebuiau sa imi apara sumele de plata). Am Amenzi unde se platesc amenzile si am Alte Taxe unde se platesc tot taxe locale.

...parca institutiile statului nu ar vrea banii :-D
Nu trebuie sa confundati datoriile catre Bugetul de Stat care sunt administrate de ANAF si datoriile catre Bugetul Local care sunt administrate de Primarie.

Aveti cont in Spatiul Privat Virtual (SPV)? Puteti cere acolo un certificat de atestare cu sumele datorate.

Daca aveti internet banking puteti face ordin de plata. Codul IBAN depinde de trezoreria de care apartineti. Din ce oras sunteti? Il pot afla eu din programul de ordine de plata si foi de varsamant care se descarca de pe saitul ANAF.

[ link extern ]

De pe aceasta pagina descarcati al-III-lea program.
Ultima modificare: Luni, 15 Iunie 2020
Iulian MANEA, Contabil
Multumesc pentru raspuns!

La aprox. 3 saptamani de la depunerea DU au aparut sumele in ghiseul.ro (probabil sistemul informatic trimite informatiile cu porumbeii intre institutii :-)

Bineinteles ca sumele sunt gresite in sensul ca apare suma totala de plata fara a tine cont de bonificariile oferite (5% pentru plata pana la 30.06 si 5% pentru depundere DU online prin SPV).

Mi s-a raspuns de la ANAF (stat la coada la apeluri pentru suport contribuabili vreo 30 minute dupa ce am sunat de vreo 10 ori) ca sa platesc sumele corecte (adica sa scad bonificatiile) pentru ca datele din sistem nu sunt inca actualizate.

Misto ;-)
Ca sa beneficiati de bonificatie trebuie sa depuneti o declaratie rectificativa in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata impozit pe venit după transmiterea declarației rectificative pentru aplicarea bonificatiei Marian Hainagiu Marian Hainagiu Buna ziua, In privinta plății impozitului pe venit pe 2019, cu deducerea bonificatiei totale de 10%, va rog ajutati-ma sa inteleg: - am transmis electronic ... (vezi toată discuția)
Plata online a contributiilor anaf iamso iamso Buna ziua. Am un pfa cu norma de venit, cod caen 6202, pe Ilfov.Daca pe ghiseul.ro nu imi apare ca datorez nimic la anaf, in SPV nu am vreo decizie de impunere ... (vezi toată discuția)