avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 740 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Schimbare desfacere contract de munca.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Schimbare desfacere contract de munca.

In urma lipsei de comenzi pe viitor, firma aluat decizia sa-mi inceteze contractul pe perioada nedeterminata, din motive imputate angajatorului.
A urmat perioada de preaviz. In perioada de preaviz am gasit in alta parte de angajat. Acum primul angajator solicita sa fac cerere de incetare a contractului cu acordul ambelor parti. Este recomandabil sa fac cererea, nu ma afecteaza cu nimic?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:48, 12 Iunie 2020
Va afecta daca doreati sa beneficiati de somaj, asa... daca ati gasit un alt loc de munca...
Ati semnat contractul de munca la noul loc?
Da,am semnat, dar am inteles ca o zi nu noi fi acoperit.La vechea firma contractul inceteaza cu vineri, iar la noua firma incep marti. O alta intrebare, daca dupa perioada de 90 de zile de proba, imi opresc contractul - mai beneficiez de somaj?
Ultima modificare: Vineri, 12 Iunie 2020
maricost, utilizator
Beneficiati de somaj numai daca încetarea raportului de muncă are loc în temeiul art. 56 alin. (1) lit. a), b), d), e), g) şi i), art. 61 lit. c) şi d), art. 65 alin. (1), art. 95 alin. (4) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii sau încetarea raportului de muncă la iniţiativa angajatorului, prin notificare scrisă, în temeiul art. 31 alin. (3) din Legea nr. 53/2003.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz genius99920001 genius99920001 Am lucrat la o firma nu-i dau numele, si am primit un preaviz de concediere din cauza restructurarii, intrebarea mea este: Am preavizul pana la sfarsitul ... (vezi toată discuția)
Demisie MARIANASAVA MARIANASAVA BUNA ZIUA.Am o intrebare daca plec de la locul de munca prin demisie cu respectarea preavizului de 20 de zile calendaristice am dreptul la somaj dupa aceea ? (vezi toată discuția)
Ajutor somaj in perioada proba Andreea Uscat Andreea Uscat Buna ziua, In luna noiembrie am demisionat de la fostul loc de munca pentru a ma angaja la o noua societate(urma sa inlocuiesc pe cineva care si-a anuntat ... (vezi toată discuția)