avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Malware / keylogger frauda
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Malware / keylogger frauda

Povestea sună cam așa: Am aplicat pentru un job de programator pe olx in alt oras decat cel în care locuiesc si m am mutat intr un apartament închiriat de către unul din administratorii firmei. În prima zi de muncă am fost dus la un alt birou decât cel prezentat la interviu si mi s a spus că voi avea contractul de la data de 1 adica peste 10 zile, mi s a spus sa lucrez pe laptopul meu până când imi cumpără ei un pc. Încep ziua cu un prim task si anume modificarea unui Malware/Virus de tip keylogger care captează toate informatiile din browser si este răspîndit sub forma de video codec undeva la 200.000 de pc-uri infectate inclusiv in romania, in afara de asta, mai făceau si alte ilegalități si nu va gânditi la găinării.. Le am zis ca nu vreau sa particip la ilegalități de genul si ca doresc sa ma întorc acasa. Am plecat de acolo și am cheltuit foarte multi bani cu mutatul, intrebarea mea este: exista vreo șansă să imi recuperez din această daună? Cat despre poliție daca le prezint probele pe care le am credeti ca se intampla ceva? Problema este ca se fac fraude de proporții uriașe în care victime sunt chiar români din românia.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Iunie 2020
Manuela Rășină, administrator
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cat despre poliție daca le prezint probele pe care le am credeti ca se intampla ceva?

Sigur că s-ar întâmpla. Poliția nu ar ignora o astfel de sesizare și ar fi foarte bine să să o faceți.

Cheltuielile făcute sunt de părere că ar fi foarte greu de recuperat, pentru că decizia de a pleca v-a aparținut, nu ați fost forțat în vreun fel, însă poate un profesionist are altă opinie și vede un temei în drept pentru o astfel de acțiune.
Normal ca am plecat atât timp cât ei ma puneau sa fac ceva ilegal, nu am stiut de asta până în prima zi cand am început efectiv munca, la interviu au zis ca o sa fac altceva. Decizia de a pleca este una naturală având în vedere ilegalitățile pe care le făceau. Imi puteti spune unde sa ma adresez cu o plângere? La politie sau diicot? Se oferă protecție in cazuri de genul acesta? Ma refer aici la frauda de foarte multi baniCheltuielile făcute sunt de părere că ar fi foarte greu de recuperat, pentru că decizia de a pleca v-a aparținut, nu ați fost forțat în vreun fel

5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
În Codul penal sunt prevederi referitoare la protecția martorilor:
[ link extern ]

Există și o adresă de mail unde puteți sesiza ce povestiți:
cybercrime@politiaromana.ro

nu am stiut de asta până în prima zi cand am început efectiv munca, la interviu au zis ca o sa fac altceva.

E foarte posibil ca asta să vă ajute să obțineți despăgubiri.
Poate vă răspunde un specialist mai concret.
Ultima modificare: Vineri, 26 Iunie 2020
Emilika40, utilizator
geloo, dar ce informatii furau astia din browser pentru a fura mult?
datete contului card de exemplu? la altceva nu ma pot gandi sa produca bani. sper ca nu fura pentru accesa mailuri, facebook etc. ar fi pierdere de timp
Ca sa iti faci o parere: tot ce se tasta in browser împreună cu alte informații ce tin de identificare sesiuni active / identificare chiar si din memoria clipboard (copy / paste) erau trimise către un server de tip AI (inteligenta artificiala) care apoi executa diferite comenzi in browser ca de ex. Dacă șirul de caractere este de o anumită marime poate fi identificat ca adresa de bitcoin sau daca tastezi un cuvat cheie poate sa iti deschidă o anumită pagina. Ca si cum ai avea acces deplin la browserul victimei, malware-ul nu este detectat de antivirus si cum comenzile sunt executate de pe pc-ul victimei pare legit pentru tranzactii de tip banking etc. Toate aceste pc uri pot fi folosite si in atacuri de tip ddos sau in alte activitati.

Cred ca este ceva SF pentru poliție, după cum vezi niciun avocat nu vrea sa raspunda la topicul acesta

overeat a scris:

geloo, dar ce informatii furau astia din browser pentru a fura mult?
datete contului card de exemplu? la altceva nu ma pot gandi sa produca bani. sper ca nu fura pentru accesa mailuri, facebook etc. ar fi pierdere de timp

Alte discuții în legătură

Incalcarea spatiului personal pe internet (?!?!) AdyMuntean AdyMuntean Buna ziua, Nu stiu daca am formulat corect titlul, nici nu stiu daca am ales bine categoria (sunt nou pe acest site), nu prea ma pricep la lucruri din astea. ... (vezi toată discuția)
Avocatnet.ro - versiunea 5.0 Admin Admin Va solicit cateva raspunsuri legate de noua versiunea Avocatnet.ro: 1. Ce parere aveti de noua organizare? 2. Cum vi se pare functionalitatea acestuia? ... (vezi toată discuția)
Frauda cumparaturi online Daniel79z Daniel79z Buna ziua , am si eu o nelămurire referitoare la cumpărăturile online de pe site-uri din afara tari, problema sta in felul următor .. Eu am făcut ... (vezi toată discuția)