avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Furt calificat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Furt calificat

Am fost șef de tura la un lanț mare de magazine din CJ. În acest timp am sustras din seif suma de 10.000 de lei pe care nu i-am returnat ulterior. Am fost un om care s-a implicat foarte mult în activitatea acestui magazin și am fost recunoscut și apreciat pentru asta doar ca într-un moment de slăbiciune am recurs la sustragerea banilor în 2 ETAPE. Prima fiind în timp ce eram șef de tura și aveam codul de armare al magazinului iar a doua după ce mi-a fost revocat accesul la codul de armare. Întrebarea mea este ce se va întâmpla dacă nu reușesc sa ma înțeleg cu ei sa le restitui banii și dânșii ma reclama la politie?
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Incercati sa va intelegeti, riscati sa fiti cercetat, trimis in judecata si condamnat.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Veti ajunge la condamnare.
Va costa mult ca să găsiți avocat cu pledoarie foarte bună.
De regula, se merge pe arest preventiv în astfel de situații.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Iunie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Fapta a avut loc în 20 iunie și încă nu am fost căutat de politie. Am luat legătura cu responsabilul magazinului fi mi s-a dat un nr de cont unde sa plătesc prejudiciul.

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Veti ajunge la condamnare.
Va costa mult ca să găsiți avocat cu pledoarie foarte bună.
De regula, se merge pe arest preventiv în astfel de situații.

Aveti in vedere faptul ca, in cazul infractiunii de furt, poate opera , in anumite imprejurari , impacarea partilor.

Impacarea partilor reprezinta o cauza ce inlatura raspunderea penala.

Aceasta este totala(vizeaza si actiunea civila,alatura celei penale, care este efectiv stinsa ), definitiva ( nu se mai poate reveni asupra manifestarii de vointa, si neconditionata).

De asemenea, impacarea este un act personal , ce trebuie sa aiba loc intre inculpat si persoana vatamata.

Manifestarea de vointa trebuie concretizata intr-o declaratie notariala, ori data in fata autoritatilor abilitate.

Indepartati prejudiciul cauzat si initiati demersuri, asa incat sa intervina impacarea.

CAPITOLUL I
Furtul Art. 231.

Plângerea prealabilă şi împăcarea

(1) Faptele prevăzute în prezentul capitol, săvârşite între membrii de familie de către un minor în paguba tutorelui ori de către cel care locuieşte împreună cu persoana vătămată sau este găzduit de aceasta, se pedepsesc numai la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.

(2) În cazul faptelor prevăzute la art. 228,art. 229 alin. (1), alin. (2) lit. b) şi c) şi art. 230, împăcarea înlătură răspunderea penală.

(în cazul săvârşirii infracţiunii de furt în formă simplă, a furtului calificat săvârşit într-un mijloc de transport în comun, în timpul nopţii, de o persoană mascată, deghizată sau travestită, prin efracţie, escaladare sau prin folosirea fără drept a unei chei adevărate ori a unei chei mincinoase, prin scoaterea din funcţiune a sistemului de alarmă sau de supraveghere, prin violare de domiciliu sau sediu profesional, de o persoană având asupra sa o armă, dar şi a furtului săvârşit în scop de folosinţă.)

Exista posibilitatea ca magazinul sa nu accepte impacarea partilor.

Angajati-va un avocat pentru a propune impacarea partilor.
Ultima modificare: Marți, 7 Iulie 2020
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt calificat cornis cornis Baiatul meu in varsta de 30 de ani in 2017 ,impreuna cu un prieten au sustras din Kaufland unele produse in valoare de 490 lei au fost prinsi au predat ce au ... (vezi toată discuția)
Art 228 alin 1 .........cu art 35 alin 1 cod penal Cătălin Dorel Ionel Cătălin Dorel Ionel Am fost prins împreună cu un amic ..in Carrefour odata prejudiciul din seara respectiva a fost recuperat însă noi am furat de 5 ori ...furt in forma ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. aseara in jurulm orei 18.00 am sustras dintr-un magazin ... eucalipt eucalipt buna ziua. aseara in jurulm orei 18.00 am sustras dintr-un magazin 2 perechi lenjerie intima din prostie, la iesire m.a oprit securitatea am returnat produsele ... (vezi toată discuția)