avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Masina stricata de cei de la service
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Masina stricata de cei de la service

Buna ziua ,

in DATa de 7.10.2019 am prezentat masina de la firma în service deoarece nu mai tragea si nu ma mai lasa sa accelerez , dupa ce au fost facute constatarile atat la turbina cat si de mecanica in sediul dumnealor au spus ca este turbina . Au dat jos turbina si a doua zi m-au sunat sa spuna ca nu este ceva grav la turbina decat niste garnituri , ca au curatat-o si ca acum ca sa o puna la loc trebuie sa faca achimbul de ulei si filtru ulei chiar daca fusese facut de curand si ca de fapt problema este alta si anume :

-catalizatorul

-racitorul

M-au sunat si m-au speriat la teefon ca ma costa nu stiu cat si ca sa vin sa ridic masina cu o platforma .cand am ajuns in ziua aceea la dansii au zis ca nu imi puteau spune prin telefon ca o pot face ca ei nu fac mecanica decat asa sa ma ajute mai ales ca nu am bani sa o fac.

mi s-au facut lucrari la catalizator si anulare racitor eu nepricepandu-ma am acceptat crezand ca sunt intr-un loc sigur si cunoscut . un loc de profesionisti.

Cand au facut proba la masina au mers cu viteza inclusiv in urtea lor unde au dat intr-o mare groapa in fata mea sunand ca asa trebuie .

Am plecat cu masina SI acasa am constatat ca picura ulei de la masina . Am incercat cu ei remedierea de nenumarate ori si au refuzat spunand ca nu este de la ei ca ei repara doar turbine nu fac mecanica . Ba chiar angajatul lor mi-a dar nr perdonal sa il sun pe el daca mai am probleme cu masina . bineinteles ca l-am sunat si acesta a zis ca uleiul curge de la pompa de servo pe care a si schimbat-o si de fapt aceasta nu avea nimic.

in concluzie

reparatiile au fost următoarele in valoare de 2641 lei :

demontre turbina , evaluare, recondiționare,schimb de ulei și filtru ulei, reparație catalizator, anulare răcitor , schim de pompa servo ( aceasta a fost schimbată in particular de un mecanic)

cand m-am prezentat cu garanția la service deoarece curgea ulei din mașina aceștia au refuzat sa ma ajute spunând ca dânșii nu fac mecanica ci doar turbine ( cu toate ca au făcut reparații de mecanica pe care nu mi le-au Atașat nici in factura și nici in garanție ) cerându-mi suma de 600 lei pentru mana de lucru redemontare turbina chiar dacă eu aveam garanția din 7.10.2019 spunându-mi ca acea garanție nu este la lucrare ci este la piesa !

mergand ulterior la alt servis am descoperit mai multe nereguli la mașina care au dus la :

-stricarea Semmeringului

-umplerea de ulei peste tot in motor

-alternator plin de ulei

-Electromotor plin de ulei si stricat

-blocul de motor plin de ulei

-curea stricata si schimbata datorita imbibarii cu ulei

Am încercat in nenumarate randuri sa discut cu cei de la primul service însă am fost blocată pe toate telefoanele inclusiv pe rețelele de socializare !

ca dovada am toate facturile de reparație ale masinii

plus sms, mesaje whatsapp și Facebook și încercări și rugaminti de soluționate și reparare a mașinii!

costurile ulterioare de reparații au dus la suma de peste 4500lei ! Menționez ca dețin toate facturile si chitanțele acestor reparații Costuri suportate din buzunar datorita refuzului acestora de a-mi rezolva problema in nenumărate randuri ultima data ajungând acolo imediat după ridicarea stării de urgentă !

VA ROG SA IMI DATI DE VESTE DACA MAI AVETI NEVOIE SI DE ALTE INFORMATII EU DETIN ABSOLUT TOATE POZELE ,INREGISTRARILE, CONVERSATIILE SI INCERCARILE DE MEDIERE CU ACESTIA URMATE DE REFUZUL ACESTORA si de mentiunea ca doresc sa imi repar JUNGHIUL de masina pe banii lor - lucru neadevarat , eu dorind doar rezolvarea problemei.

mentionez si faptul ca lucrarile de mecanica pt care am achitat direcrt la receptia service-ului nu au fost trecute pe bon dar banii au fost incasati insa am dovada ca acestea au fost reparate in incinta acestora sub mesajul ca "doresc sa ma ajute"

va multumesc

Ultima modificare: Marți, 30 Iunie 2020
Manuela Rășină, administrator
Initial sesizati autoritatea pentru protectai consumatorului
Daca nu se solutioneaza ,analizati oportunitatea actiunii in instanta
am sesizat opc si centrul european al consumatorilor din romania . am si un nr de seszare la opc =am depus online insa domnii mi-au zis pe fata ca pot sa ma duc unde vreau ca nu le pasa de opc de aceea as fi vrut sa stiu ce sanse am in instanta pt ca nici o alta femeie si nici un alt client sa nu mai poata fii inselat de acestia . si daca va uitati la respectivii pe google la recenzii sunt f multe persoane care s-au plans , ba chiar au deschis un cont nou un site nou , iar la contul de fb au dezactivat recenziile ytocmai din aceasta cauza .oamenii asta fac ca sa spunem asa - cu asta se ocupa
aveti o problema.. ca nu ati luat bon si nu aveti scris nicaieri ce lucrari au facut ei de banii aia.
am si bon si factura plus poze doveditoare , inregistrari si conversatii.
Totusi daca va dat chitante pe sumele incasate,ar trebui sa justifice pe ce lucrari service va taxat..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! in data de 12. 12.2023 am achizitionat un autoturism ... Cristi855 Cristi855 Buna ziua! In data de 12. 12.2023 am achizitionat un autoturism in valoare de 11600 euro de la un dealer auto din localitatea Targoviste. In prima faza am fost ... (vezi toată discuția)
Service auto silviu c silviu c sa va prezint o situatie: acum 2 saptamani m-am dus la un service auto sa fac schimbul de ulei la masina proprietate personala. acolo baieti de la service au ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. am un touran și am avut o problema la răcitorul ... Marian Prihoancă Marian Prihoancă Bună ziua. Am un Touran și am avut o problema la răcitorul de ulei: mergând din Bacău spre Timișoara, pe autostrada mi s-a aprins un martor care mă ... (vezi toată discuția)