avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Reglare sold cont 5311-caserie
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Reglare sold cont 5311-caserie

Buna seara,
Am o firma care a incasat cash 4800lei pe firma, administratorul societatit si-a insusit suma in scop personal fara acte justificative ptr contabilitate. Cum as putea sa " curat" din soldul conultui 5311 aceasta suma?,mentionez ca firma este platitor de imp pe venit 3%. Care ar fi demersurile corecte si notele cbtile aferente?
Ultima modificare: Miercuri, 1 Iulie 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: roxana2008 , utilizator 00:53, 1 Iulie 2020
Bună ziua. Eu vă ofer două variante, dar mai bine ati aștepta și alte opinii.
Din câte am cercetat, soluția ar fi ori înregistrarea sumei pe contul avansuri de trezorerie, ori în cazul în care s-a făcut o creditare anterioară, să faceți o restituire creditare.
Succes!
Ultima modificare: Marți, 30 Iunie 2020
P. Marcel, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu se poate să descărcăm contul CASA , fără să avem un document justificativ .Patronul trebuie să confirme printr-un document că a ridicat acei bani .Altfel suma se inregistrează in contul 495 Operatiuni in curs de lamurire și in mod normal trebuie dat explicații despre sumele inregistrate in acest cont cu ocazia intocmirii fiecărui bilanț .Se urmăresc in mod deosebit aceste sume .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contul 462"creditori diversi" iirina_19 iirina_19 Un salariat care isi desfasoara activitatea in alta localitate decat isi are sediul angajatorul, cumpara din banii proprii materiale de curatenie de la un ... (vezi toată discuția)
Diminuare sold casa lenuborsan lenuborsan Am un sold in casa de 38000.ce operatiuni pot efectua in asa masura incât sa-mi diminuez soldul pana la limita maxima de 5000!!!!!!dar asta efectuându-se in ... (vezi toată discuția)
Soldul lui 542 o suma f mare din 2019 Serbanstefan21 Serbanstefan21 Buna ziua, Am preluat o firma si am vazut ca are in soldul lui 542 o suma f mare din 2019. Pot sa i fac decont de cheltuieli si sa-i sting soldul acum la ... (vezi toată discuția)