avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 173 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Taxa de timbru pt partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Taxa de timbru pt partaj

Buna seara/dimineata, vreau sa va intreb: daca sotia a specificat la partaj anumite bunuri ca fiind comune, dar ele sunt proprii (dovada contractele de vanz-cumparare), ea plateste 3% raportat la valoarea lor actuala sau la valoarea achizitionarii lor?
Sau se poate respinge actiunea ca fiind nefondata/neintemeiata? Ma intreb de ce ar plati aceasta taxa de timbru, care clar este destul de mare, daca e constienta ca nu sunt bunuri comune? Care este logica?
Ce urmari financiare ar putea avea asupra mea, o sa platesc si eu vreo taxa?
Scuze daca mai exista acest subiect pe forum, chiar nu mai tin minte daca l-am mai postat...
Multumesc.
Taxa de timbru se plătește la valoarea actuala a bunurilor ce formează masa partajabila. In cazul in care partea adversă are câștig de cauză, instanța va poate obliga sa achitați cu titlu de cheltuieli de judecată, si acea taxă de timbru.
Deodata ce sunt bunuri proprii, inseamna ca nu are niciun efect asupra mea, corect?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj manearaul manearaul buna ziua...am si eu o problema si as dori o lamurire exacta...ma aflu in partaj cu fosta mea sotie si am cerut in instanta 70-30 ca procentaj de partajare. Va ... (vezi toată discuția)
Rog lamurire plata taxa bunuri proprii/bunuri comune - caz delicat kyky_micky kyky_micky Buna ziua, As avea si eu ceva neclaritati intr-un caz de partaj ceva mai ciudat: s-a introdus actiunea de divort si s-a cerut si partajul bunurilor comune ... (vezi toată discuția)
Partaj 71Ica 71Ica Buna ziua, as dori sa intreb daca s-a incheiat un proces de partaj si vreau sa fac apel, e posibil ca suma sa creasca ( eu sunt ce-a care a pierdut). Va ... (vezi toată discuția)