avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dement alcoolic nediagnosticat - internare psihiatrie ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dement alcoolic nediagnosticat - internare psihiatrie + eliminiare din fct de administrator firma

Tatal meu este un alcoolic nediagnosticat oficial de catre un psihiatru si fara tratament in acest sens. Din cauza consumului de alcool a dobandit in timp numeroase patologii grave: atrofierea corticala bilaterala (atrofierea scoartei cerebrale care este cauzata de un inceput de dementa alcoolica - diagnostic neurochirug), diabet zaharat asociat cu boli cardiovasculare (8 stenturi in corp + risc mare de amputare a picioarelor, ACV-uri cu sechele, preinfarcturi) si alte boli asociate. Toti medicii cu care am discutat (impotriva insistentelor tatalui meu), mi-au spus ca e important sa renunte la alcool, ceea ce inca nu se intampla. Altfel, riscurile neurologice si cardiovasculare cresc. Medicul neurochirug ne-a repetat ca din cauza sechelelor la nivelul creierului are risc mare de a fi in incapacitatea de a lua decizii care pot afecta negativ firma pe care o conduce. Deja a inceput sa confunde amintirile scurte/lungi, sa aiba halucinatii minore, sa aiba pierderi de memorie, false amintiri, sa faca investitii financiare mari fara nicio noima legala (sponsorizari care au depasit de mult pragul maxim acceptat legal, citez "e firma mea, fac ce vreau cu banii mei"), foarte agresiv verbal, refuza sa ia medicamentatia, iar cand o ia bea alcool.

Refuza sa creada ca are o problema cu alcoolul in ciuda insistentelor noastre, a medicilor si diagnosticelor si ne acuza pe noi, familia, ca ii vrem raul si ca ii vrem moartea. Este nevoie sa ajunga la un psihiatru care sa ii dea diagnostic official in baza caruia sa intre la dezalcoolizare si sa putem face demersuri legale de a-l scoate din functia de administrator al firmei.

Din ce am citit e nevoie ca in caz de internare fortata, pacientul sa aiba un moment de agresivitate fizica, cel mai probabil, in care sa poata fi chemata politia+salvare ce trebuie sa il gaseasca in plin fapt.. slabe sanse.

Ce alt demers juridic poate fi infaptuit pentru a-l obliga sa ajunga la psihiatrie pt a incepe tratament, respectiv pentru a-l scoate din firma?
Cel mai recent răspuns: hhs , utilizator 19:51, 6 Iulie 2020
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Niciunul.Pentru a sta internat la psihiatrie chiar si 1 zi e nevoie de acordul persoanei internate.E un paradox, e incredibil insa se intampla in Romania.Poate conduce chiar si masina fara probleme, nu exista vreo lege care sa faca sa i se retina permisul.Doar daca provoaca vreun accident abia atunci i se retine permisul.Nu se poate face nimic, cunosc indeaproape un caz similar.Nu poate fi obligat sa isi ia medicamentele, nu il tine nimeni la psihiatrie mai mult de 2 saptamani, asta daca e asigurat.Chiar daca chemati politie, salvare il interneaza insa limitat.
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vedeți și Legea 487/2002 (cam de pe la art. 50, 53/internarea nevoluntară) - o găsiți pe net (varianta republicată 2012).

Firma este SRL? Sunt mai mulți asociați sau e a lui, după cum zice (asociat unic)?
Ultima modificare: Vineri, 3 Iulie 2020
romascanu, moderator
Buna ziua
Punere sub interdictie si expertiza sau internare nevoluntara decisa de instanta dupa ce este ceruta de avocat si expertizat.
Mai exista posibilitatea sa chemati acasa un psihiatru si psiholog.
Se poate face,
Abia apoi rezolvati cu firma.
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna,
Am fost în aceeași situație și stiu ca e foarte greu să convingi pe cineva cu astfel de probleme ca ii vrei binele. Tot timpul va spune că vreti sa scăpați de el. Tatăl meu nu avea o avere mare dar după moartea mamei mele și el a început să manifeste simptome de demență senilă degenerativă pe fondul consumului de alcool. Nu o singură dată l-am gasit cu aragazul pornit dar neaprins..... și vorbind despre lucruri care nu exista sau poate au existat în trecutul lui. Doar după ce-a făcut AVC cu semipareza l-au internat în spital și ulterior am putut să-l ducem la un cămin unde a fost îngrijit aproape un an până a trecut la cele veșnice!
Va fi foarte greu pt. dvs însă trebuie să-l supravegheați permanent! Iar pt. firma cred ca sunt cai legale de înlăturare de la conducere fără a-i periclita situația financiară!
Ultima modificare: Luni, 6 Iulie 2020
hhs, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura internare nevoluntara bolnav psihic andreea307 andreea307 Buna ziua, va scriu deoarece eu si familia mea ne aflam intr o situatie disperata: fratele meu e bolnav psihic, a fost internat de 2 ori la 9, ultimul ... (vezi toată discuția)
Violenta domestica sagetator1 sagetator1 Buna ziua .. as dorii sa cer sfatul pt o preblema care are mama ....fiind maritata cu tatal meu de vreo 40 de ani el o amenta cu moartea ,alunga din casa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o persoana f apropiată care de vreo 4-5 luni are ... ArielNow ArielNow Buna ziua, Am o persoana f apropiată care de vreo 4-5 luni are simptomele unei tulburări mintale și sunt destul de grave. Persoana in cauza nu este ... (vezi toată discuția)