avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1252 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Furt între soți
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Furt între soți

Bună ziua , îmi puteți da niste exemple de situații care are putea constitui furt intre soți ?
Buna ziua,

Furtul intre soti poate viza un bun propriu al unuia dintre soti.

Sunt bunuri proprii cele dobandite anterior incheierii mariajului (cu exceptiile de rigoare), cele dobandite prin mostenire, bunurile de uz propriu, donatiile, bunurile destinate exercitarii profesiei, premiile, si altele).

In cazul furtului intre soti, impacarea partilor inlatura raspunderea penala.

Aceasta institutie este incidenta pana la citirea actului de sesizare.

Impacarea este una personala, totala, nefinitiva si necontionata.

Nu va puteti raporta la infractiunea de furt, in cazul in care sunt vizare bunuri comune, proprietate devalmasa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj intre soti iulius21 iulius21 Sunt posesorul unei mosteniri, din partea tatalui meu (decedat), am toate actele in regula , pe numele meu. Intre timp ma-m casatorit si as dorii s-a stiu daca ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri comune mocutzy27 mocutzy27 buna ziua! un imobil dobandit in timpul casatoriei nu mai poate fi considerat bun comun in anumite situatii? daca da va rog sa mi enumerati si mie ... (vezi toată discuția)
Includere (sau nu) bani rezultati din vanzarea unui imobil donat in masa bunurilor partajabile pitang pitang Sotia a primit o donatie imobiliara care ulterior a vandut-o. Intrebarea mea este daca in cazul unui divort banii rezultati fac parte din partaj. Multumesc (vezi toată discuția)