avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Impartire teren dupa eliberare Titlu de Proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Impartire teren dupa eliberare Titlu de Proprietate

Buna ziua

Prin hotarare a instantei s-a dispus comisiei locale de fond funciar să întocmească documentatia necesară si să efectueze punerea în posesie pentru suprafata de teren de 3,37 ha pe numele  a 4 reclamanti  în calitate de mostenitori ai  celui caruia terenul i-a apartinut (decedat la data depunerii cerererilor de catre mostenitori pentru punerea in posesie) si să înainteze documentatia către Comisia Judeteană în vederea emiterii titlului de proprietate.
Intrebarea mea este cum se imparte terenul intre cei 4 proprietari dupa emiterea titlului de proprietate , avand in vedere ca acestia au diferite grade de rudenie cu  persoana decedata care a avut dreptul de proprietate al terenului?
Care variante sunt valabile?
VARIANTA 1
se imparte in 4 parti egale, 25% pt fiecare proprietar? se precizeaza in titlu de proprietate cat(ce cota) revine fiecaruia sau in titlu se scriu mumai date privind suprafata terenului si parcelele care-l compun, precum si numele proprietarilor
ORI

VARIANTA 2
Dupa emiterea titlului pentru stabilirea cotelor din masa succesorala ce-i revine fiecarui succesibil trebuie mers, dupa caz  la un notar (in caz de partaj volulntar) sau in instanta daca nu se se ajunge la un acord, asa cum ar rezulta din art.13.alin (3) Titlul de proprietate se emite cu privire la suprafața de teren determinata pe numele tuturor moștenitorilor, urmând ca ei să procedeze potrivit dreptului comun. din Legea nr,18/1991 a fondului funciar?
Multumesc pt un eventual raspuns
Ultima modificare: Marți, 7 Iulie 2020
safety, utilizator

Alte discuții în legătură

Titlu de propietate carllyka carllyka In urma decesului bunicilor mei, din partea tatalui, a ramas o mostenire. Dupa moartea lor nu s-a facut succesiunea. Acum 4 ani a decedat si tatal meu. Acum eu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua Ovydel32 Ovydel32 Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi daca se poate, Am un titlu de proprietate comun (4 persoane), la primarie nu stiu cine si prin ce metoda suprafata din ... (vezi toată discuția)
Intervenient principal fond funciar cristi7848 cristi7848 Am achizitionat un teren in anul 2007 de la mostenitorii proprietarului care avea terenul in urma unui titlu de proprietate conform legii nr.18/1991.In urma cu ... (vezi toată discuția)