avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 288 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionare asistenti medicali
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare asistenti medicali

Buna ziua,
Intampin o problema. Lucrez la resurse umana la un spital. Am avut o angajat ASISTENT MEDICAL, care la varsta de pensionare standard ar fi fost in iunie 2019, A lucrat pana acum 2 luni cand i-am desfacut contractul de munca pentru pensionare si dupa aceasta ne-a dat in judecata. Conform OUG 144/2008 la art 22 alin 4 s-a modificat prin OUG23/2014 in care spune "Asistenţii medicali generalişti, moaşele şi asistenţii medicali se pensionează la vârsta de 65 de ani, indiferent de sex.". Poate avea castig de cauza? Si daca da, trebuie sa ii platesc drepturi salariale? Desi eu nu am privat-o de nici un drept, acordandu-i practic dreptul la pensionare
Cel mai recent răspuns: anastasia2015 , utilizator 11:39, 11 Iulie 2020
Mai specific ca nu a facut nici o cerere sa ramana la serviciu cum prevede legea unitara 93/2019. multumesc anticipat
Daca varsta de pensionare standard a fost in iunie 2019, atunci cum a mai lucrat pana acum 2 luni cand i-ati desfacut contractul de munca pentru pensionare ??

In iunie 2019 ce data ?
6 iunie 2019. Nu a verificat nimeni cine a indeplinit varsta de pensionare. Acum 2 luni am verificat tot personalul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare sperantzula sperantzula am varsta de 60ani, as medicala, seful imi sugereaza sa ies la pensie.., conform legii am dreptul sa stau pana la 65ani, in cazul in care imi depun dosarul de ... (vezi toată discuția)
Amanare pensionare redsofie redsofie Buna ziua, As dori sa aflu daca o persoana ce are stagiu de cotizare complet si trebuie sa iasa la pensie mai poate ramane in activitate. Persoana in cauza ... (vezi toată discuția)
Interpretare juridica corecta cristi-1972 cristi-1972 (51) La cerere, asistenţii medicali generalişti, moaşele şi asistenţii medicali se pot pensiona, în condiţiile prevăzute de Legea nr. 263/2010 privind ... (vezi toată discuția)