avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Care sunt pasii de urmat la desfasurarea a unor ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Care sunt pasii de urmat la desfasurarea a unor activitati strict pe domeniul virtual? Am nevoie de firma sau este de ajuns sa declar doar venitul care va fii taxat?

Intentionez sa incep o afacere strict online, prin intermediul platformelor prezente ( Shopify, Etsy, Printful ) pentru a-mi desfasura activitatea am nevoie de o firma sau este de ajuns declaratia la ANAF dupa eventualul profit realizat? Trebuie declarat profitul si altundeva?

Ideea principala ar fii ca activitatea s-ar desfasura doar in SUA, adresa de web, cu bunurile respective si clientii ar fii exclusiv SUA, prin urmare profitul generat va fii taxat, in fiecare parte unde vor fii comercializate bunurile, respectand normele de comert a fiecarui stat, chiar de 2 ori in cateva cazuri, ce mai ramane mai trebuie taxat si acasa la noi in Romania?

Care sunt avantajele si dezavantajele daca am, sau nu, firma pentru businessul respectiv?

Multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Bună seara. dacă am deschis un magazin online pe etsy, dar ... Rux245 Rux245 Bună seara. Dacă am deschis un magazin online pe Etsy, dar nu livrez fizic vreun produs (fac etalari de tarot) cum trebuie să procedez? Trebuie să deschid ... (vezi toată discuția)
Pfa sau ii sau srl Artespecialist Artespecialist Buna ziua, Am nevoie de un consultant juridic care sa ma lamureasca cu privire la avantajele sau dezavantajele construirii unui PFA/II/SRL pe baza proiectului ... (vezi toată discuția)
Firma in romania administrata dintr-o tara ue? sansan1 sansan1 Salutari, Daca imi deschid firma in Romania (sa spunem pentru un magazin online) dar eu imi desfasor activitatea din alta tara, exista vreo clauza sau e ... (vezi toată discuția)