Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Depunere candidatura pentru ocuparea functiei de primar

Buna ziua! Am o nedumerire legata de aspectul depunerii candidaturii pentru ocuparea functiei de primar. Asadar, ma intereseaza sa stiu daca este permis ca un consilier local care face parte dintr-un anumit partid politic sa-si depuna candidatura pentru ocuparea functiei de primar din partea altui partid politic, diferit de cel din care face parte in prezent? Ma interereseaza, in special, daca exista vreo obligatia a acestuia fata de partidul vechi sau fata de cel in care doreste sa intre. Si, de asemenea, vreau sa stiu daca trebuie sa ai totusi o vechime in partidul din partea caruia vrei sa candidezi. Mentionez ca nu am gasit text de lege care sa reglementeze aceasta situatie.
Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 21 Iulie 2020
Diana Schiau, utilizator

Alte discuții în legătură

Buna dimineata! din legea 67/2004 art.4 (2) pot candida numai ... Vaduva mihaela Vaduva mihaela Buna dimineata! Din legea 67/2004 art.4 (2) Pot candida numai persoanele care au domiciliul pe teritoriul unităţii administrativ-teritoriale în care ... (vezi toată discuția)
Conditii pentru a candida la alegerile locale zugravu catalin zugravu catalin un consilier in functie membru al unui partid politic poate sa-si depuna candidatura pentru functia de consilier local din partea altui partid fara sa asi dea ... (vezi toată discuția)
Alegerile locale 2012 - candidat independent la functia de primar Gheorghe Giura Gheorghe Giura Poate candida ca independent la functia de primar o persoana care nu are domicililul in localitate de cel putin 3 luni de zile? O persoana aflata pe lista de ... (vezi toată discuția)