avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 337 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Alegerile locale 2012 - candidat independent la ...
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Alegerile locale 2012 - candidat independent la functia de primar

Poate candida ca independent la functia de primar o persoana care nu are domicililul in localitate de cel putin 3 luni de zile?
O persoana aflata pe lista de consilieri ai unui partid politic, poate fi declarata nula daca se regaseste si pe lista de sustinatori ai unui independent?
Cel mai recent răspuns: floppy5_87 , utilizator 19:32, 5 Mai 2012
Trebuie sa aveti domiciliul in localitatea pentru care candidati ca primar in ziua depunerii dosarului (o sa cuprinda si copie de pe cartea de identitate).
Art. 49. din legea 67 din 2004 privind alegerea autoritatilor administratiei publice locale
(1) Lista sustinatorilor trebuie sa cuprinda data alegerilor, numele si prenumele candidatului, functia pentru care candideaza, numele si prenumele sustinatorului, data nasterii, adresa, denumirea, seria si numarul actului de identitate, semnatura acestuia, precum si numele si prenumele persoanei care a intocmit-o. Persoana care a intocmit lista este obligata ca, impreuna cu aceasta, sa depuna o declaratie pe propria raspundere prin care sa ateste veridicitatea semnaturii sustinatorilor.
(2) Lista sustinatorilor constituie un act public, cu toate consecintele prevazute de lege.
(3) Sustinatorii pot fi numai cetateni cu drept de vot. Un sustinator poate sprijini cate un singur candidat la functia de consilier local, cate unul la functia de consilier judetean si cate unul la functia de primar.
(4) Adeziunile sustinatorilor se dau pe propria lor raspundere.
Deci se poate intalni cazul detaliat de dumneavoastra pentru ca respectiva persoana are dreptul de a alege si a fi ales.
Ultima modificare: Vineri, 20 Aprilie 2012
george-neagu, moderator
Un consilier local ales pe lista unui partid se regaseste pe lista de consilieri depusa la BEC a altui partid politic. Listele fiind depuse mai poate participa la sedinta Consiliului Local in luna mai? Daca nu, cine trebuie sa sesizeze si care este procedura?
Buna ziua , As dori sa stiu daca ii obligatoriu ca un candidat independent are obligativitatea de a avea un sponsor ....si ce raspunderi are un sponsor ( in afara de bani ).
Multumesc
p.s daca ar fi diferente intresponsorul la candidatul la primarie sau consiliul local va rog sa specificati . multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alegeri locale 2012 - in listele cu sustinatori pentru candidatii independenti la primarie trebuie trecut numele si prenumele sau prenumele si numele? sorintita sorintita la listele cu sustinatori pt candidatii independenti la primarie sau ca si cosilieri trebuie trecut numele si prenumele,sau prenumele si numele?(al ... (vezi toată discuția)
Conditii si acte necesare pentru a candida ca primar luca_dinu2001 luca_dinu2001 buna, As avea si eu ceva nelamuriri.De ce acte sunt necesare pentru a candida ca iindependent la primarie?Este suficient daca am flotant pe c.i. pentru a ... (vezi toată discuția)
Alegeri locale 2012 - informatii cu privire la lista sustinatorilor pentru candidat independent mondanicolaetoma mondanicolaetoma poate cineva sa ofere imprimatul reprezentand lista sustinatorilor pentru candidat independent si in cate exemplare originale se intocmeste? tot ce se stie ca ... (vezi toată discuția)