avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Calculul pensiei. Aș dori să aflu care este modul de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Calculul pensiei. Aș dori să aflu care este modul de calcul al cuantumului pensiei, ...

Aș dori să aflu care este modul de calcul al cuantumului pensiei, potrivit ultimelor reglementări în domeniu, respectiv dacă se ia în calcul salariu brut ( inclusiv sporurile) sau numai salariul de încadrare.
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:00, 22 Iulie 2020
Modul de calcul al pensiei este cel prevazut in Legea pensiilor publice nr. 263/ 2010 cu modificarile si completarile ulterioare. In prezent, nu se aplica alte reglementari decat pe la tv.

Cum se calculează punctajul mediu anual?

Punctajul mediu anual realizat de asigurat se determină prin împărţirea numărului de puncte rezultat din însumarea punctajelor anuale ale asiguratului la numarul de ani corespunzător stagiului complet de cotizare.

Numărul de puncte realizat în fiecare lună se însumează, iar prin împărţirea la 12 rezulta punctajul anual al asiguratului în anul respectiv.

Punctajul lunar se calculează prin raportarea câştigului salarial brut sau, după caz, a venitului lunar asigurat, care a constituit baza de calcul a contribuţiei de asigurări sociale, la câştigul salarial mediu brut din luna respectivă, comunicat de Institutul National de Statistică.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcularea numarului de puncte la pensie markomarius1 markomarius1 Buna seara, M-ar putea ajuta si pe mine cineva cu formula de calcul al numarului de puncte pentru pensie? Va multumesc (vezi toată discuția)
Dari neachitate valentin6768 valentin6768 Am lucrat 10 ani la o firma aveam dreptul la spor conditi deosebite .care nu mi-sa dat am actionat in instanta si am castigat acest spor .Intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)