avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am 15 ani si prietena mea de 17 este ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am 15 ani si prietena mea de 17 este insarcinata.Intrebarea mea ...

Am 15 ani si prietena mea de 17 este insarcinata.Intrebarea mea este ce consecinte pot fi daca pastram copilul?Vom avea probleme cu protectie copilului?Va rog ajutati-ma ,noi vrem copilul... dar mi-e frica sa nu intervina protectia copilului,mai ales ca eu sunt si in plasament la bunica si nu vreau sa-i fac probleme nici ei...
Cel mai recent răspuns: Ionita Cristina Avocat , Avocat 01:18, 28 Iulie 2020
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu cred ca ar fi cazul de probleme cu Protectia Copilului fata de situatia ta si a bunicii. Fiind amandoi minori dar peste 15 ani, nu e cazul de viol sau corupere, deci situatia ta in plasament la bunica ar trebui sa fie in ordine. Iar cu copilul, depinde si in ce conditii ar urma sa il cresteti. Familia prietenei e dispusa sa ajute? Sau ati ramane toti la bunica? Bunica in ce stare e (sanatate, mijloace materiale), v-ar putea intretine pe toti? Daca nu puteti dovedi ca aveti conditii sa il cresteti, exista posibilitatea sa fie luat si dat in plasament; asta nu va afecteaza drepturile parintesti si mai tarziu puteti sa cereti sa va fie incredintat (daca veti avea conditii).

Ganditi-va insa si la consecintele practice. Sa cresti un copil la 15 si respectiv 17 ani, cand inca nici voi nu ati iesit cu adevarat din copilarie, va fi extrem de greu pentru toata lumea (si mai ales pentru copil). Acum va iubiti si poate vi se pare romantic sa cresteti un copil, dar nu e ca in filme. Iubirea la varsta asta e trecatoare. Cand incep problemele, noptile nedormite (putini parinti pot sa spuna ca au dormit o noapte neintrerupta in primii 2-3 ani), scutecele murdare, plansetele, lipsurile, dragostea incepe sa dispara si e inlocuita de frustrari, invinuiri, certuri, regrete. Cel mai tare sufera copilul.

Sper sa luati hotararea cea mai buna pentru voi. Pana la urma, sunteti la inceput de viata si mai aveti mult timp inainte ca sa faceti greseli. Mult succes si va doresc sa treceti cu bine prin aceasta situatie dificila.
Ultima modificare: Vineri, 24 Iulie 2020
SpF2016, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mulțumesc pentru răspuns...Acelasi lucru mi la spus și mama , pentru că ea este singura care știe,dar îmi este frică de Protecția Copilului sa nu ne ia copilul sau sa aibe bunica probleme ori mama că nu a avut grija de mine,de creșterea copilului nu e problemă,că va avea mama grijă și de noi are grija,dar este plecata din țară și nu ne poate lua până când împlinim 18 ani ,că nu-i da voie Protectia copilul.Din această cauză mi-e frica că nu ne ia copilul sau mai rău să aibe mama și bunica probleme cu politia sau sa ne ia pe mine și fratele meu sa ne duca in Centrul de Plasament.... mulțumesc sărut mâna
Ultima modificare: Vineri, 24 Iulie 2020
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sharara12 a scris:
sau mai rău să aibe mama și bunica probleme cu politia sau sa ne ia pe mine și fratele meu sa ne duca in Centrul de Plasament....

Nu vor fi probleme cu poliția, nu e nicio infracțiune aici. Iar într-un centru de plasament nu aveți cum să ajungeți, tu și fratele tău, atâta timp cât bunica vă asigură condiții bune, nu vă maltratează, înfometează etc. Ce va fi după ce se va naște copilul, însă, nu prea îți poate spune nimeni. E foarte posibil să se întâmple ce spune SpF2014:
Daca nu puteti dovedi ca aveti conditii sa il cresteti, exista posibilitatea sa fie luat si dat in plasament

Totuși, nu crezi că ar trebui să știe și bunica? Amânarea nu e o soluție și, cu cât îi spui mai târziu, cu atât va fi mai supărată că i-ai ascuns asta.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

Emilika40

"Totuși, nu crezi că ar trebui să știe și bunica? Amânarea nu e o soluție și, cu cât îi spui mai târziu, cu atât va fi mai supărată că i-ai ascuns asta."

Mulțumesc pentru răspuns...
Nu-i pot spune bunicii,știe mama și este suficient.Mi-a lăsat timp de gândire o săptămână...Mama a vrut și ea copilul,dar o înțeleg că se gândește la mine și la viitorul meu,că sunt prea mic.Problema este alta,nu are încredere în iubita mea,că suntem împreună de 3 săptămâni și ea e deja gravida....In plus eu am o situație financiară bunicică (adică am camera mea,bani am mereu 100 de lei pe zi,loicuim la curte, nu-mi lipsește nimic),iar mama mi-a spus că poate să nu fie copilul meu și vrea iubita mea sa mă,,incalte'' că a văzut situația mea.Mentionez că ea locuia într-o cameră de cămin împreună cu 2 frați și tatăl lor,mama i-au abandonat de mult....Mama mi-a spus că a văzut că-i bine la mine și sta cât vrea n-o deranjează nimeni...de asta nu s-a protejat ,in plus (e iubita mea o iubesc, dar și pe mama o iubesc),mama ar fi păstrat copilul dacă ar fi văzut ceva frumos la ea,adică la comportamentul ei ,dar nu-i place de ea că stă numa in pat pe telefon nici nu se piaptănă,nici nu se aranjează sau sa strângă patul ori să facă curat in camera...A spus că alături de ea o să mă mănânce viermii și păduchii,dacă mai face și copil...char că vin și carcalaci pe mine....Mama mi-a spus că trebuie să facă avort că nu-i bună pentru mine și nici nu crede că e copilul meu...
Ultima modificare: Marți, 28 Iulie 2020
gi-jane2, moderator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trei săptămâni... Ați ajuns mult prea devreme la astfel de relații.

Poate nici nu e însărcinată, pe baza a ce ți-a spus asta? Test sau presupuneri? Mama ar putea avea dreptate referitor la paternitate. Dacă e sigură că e însărcinată sunt foarte mari șansele să fie copilul altcuiva.

"Mi-a lăsat timp de gândire o săptămână..."
Cine? Mama sau prietena?

" mama ar fi păstrat copilul dacă ar fi văzut ceva frumos la ea,adică la comportamentul ei ,dar nu-i place de ea că stă numa in pat pe telefon nici nu se piaptănă,nici nu se aranjează sau sa strângă patul ori să facă curat in camera "

Nu mama păstrează copilul, nu înțeleg asta. Ați decis ca în funcție de ce zice mama să facă sau nu avort?
Și stă cu tine deja? Asta ar însemna că bunica știe, nu? Caz în care sunt sigură că se gândește la o eventuală sarcină.

Îți pun atâtea întrebări pentru că nimic din ce povestești nu e normal sau sănătos pentru tine. Ești mult prea mic pentru o poveste atât de gravă.

Și retrag ce am scris mai sus. Protecția copilului are un cuvânt de spus în ce se petrece acolo. Dacă am înțeles bine, e vorba de o minoră într-o situație dificilă care, la 3 săptămâni după ce a început o relație cu un minor aflat în plasament, s-a mutat la el acasă. Bunica va fi răspunzătoare în fața autorităților pentru acest lucru. Trebuie neapărat să îi spui. Îi faci rău și nu cred că merită asta.

Completare
Am recitit ce ai scris mai sus și văd că da, și ea stă la bunica. Cine a fost de acord să se mute acolo? Oare bunica înțelege ce răspundere are față de voi?
Discută cu mama ta și acest aspect. În mod normal, cineva de la Protecția copilului ar trebui să o monitorizeze pe bunica și, mai devreme sau mai târziu, tot vor descoperi ce se întâmplă. Iar voi (tu și fratele tău) puteți fi mutați în grija altei familii sau duși într-un centru de plasament. Chiar nu e de joacă. Bunica poate fi acuzată cel puțin de neglijență în ce te privește.

Trimite-i acest link mamei tale și spune-i să citească ce obligații are bunica și ce se poate întâmpla în situația voastră:
[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 28 Iulie 2020
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Custodie comuna duda teodora duda teodora buna ziua ma numesc mihaela si in anul 2018 fostul iubit m-a dat in judecata pentru a castiga custodia copilulului in varsta de 2 ani .practic a venit si a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ,sunt bunica paterna ,tatal este plecat in strainatate ... Geo29 Geo29 Buna ziua ,sunt bunica paterna ,tatal este plecat in strainatate la munca ,Respectuos v as intreba in czul in care anunt autoritatea tutelara ce se va intampla ... (vezi toată discuția)