avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cardul european de sanatate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cardul european de sanatate

Buna seara,tatăl meu a lucrat în germania pana acum 2 luni cand a fost operat la cap si depistat cu cancer st IV,starea lui în zilele astea s.a cam agravat.Intrebarea mea este daca vine acasă poate folosi cardul european de sanatate? Ce drepturi are? Are 17 ani de vechime in tara beneficiază de ceva? Si in caz de ceva mai rau primește ajutor?
Ultima modificare: Vineri, 24 Iulie 2020
Madalina1707, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:42, 26 Iulie 2020
Cardul european de asigurat confera dreptul de a beneficia de asistenta medicala necesara in cursul unei sederi temporare intr-un stat membru al UE, dar nu acopera situatia in care asiguratul se deplaseaza intr-un stat membru UE in scopul de a beneficia de tratament medical pentru afectiuni preexistente deplasarii.

Serviciile medicale acordate in statele membre UE, in baza cardului, sunt cele prevazute de legislatia fiecarui stat si nu trebuie sa depaseasca ceea ce este necesar din punct de vedere medical in timpul sederii temporare.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce servicii acopera cardul european de asigurari de sanatate? iuli3098 iuli3098 Buna ziua, Ma aflu intr-o delegatie in Belgia, am facut putin efort si am dureri foarte mari de spate, as vrea sa stiu ce servicii acopera cardul de ... (vezi toată discuția)
Card european de sanatate laurenmay laurenmay Am o intrebare legata de cadrul legislativ ce sta la baza acordarii cardurilor europene de sanatate, atat din perspectiva romaneaca cat si europeana. Anume, ... (vezi toată discuția)
Card de sanatate european capsunar capsunar As vrea sa imi aduc mama si un frate in Spania pentru o perioada de aprox.3 luni.Mama e pensionara iar fratele are 40 de ani si este handicapat.Aici la medic ... (vezi toată discuția)