avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cumul pensie pentru limită de vârstă cu pensie de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cumul pensie pentru limită de vârstă cu pensie de handicap

Buna ziua!
Un barbat, 71 ani, avand pensia normala, poate lua si pensie de handicap, (boala)? Mentionez, ca are coxartroza la ambele picioare, cu proteza si, acum aproape 2 luni, si-a fracturat femurul.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 17:07, 28 Iulie 2020
Poate cumula orice fel de pensie cu indemnizatia de handicap.
Nu doua pensii.
Pensie de boală nu poate primi, ci doar eventual indemnizație de handicap.
Dar pentru a beneficia de acest drept trebuie să depună dosarul și apoi să se prezinte la Comisia de expertiză din cadrul DGASPC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, soțul meu are proteză bilaterală de șold și acum 6 luni ... Liviu Lupu Liviu Lupu Bună ziua, soțul meu are proteză bilaterală și acum 6 luni a căzut, i-a sărit o proteză care i-fracturat femurul în 4 locuri urmând o operație de ... (vezi toată discuția)
Pierdere indemnizație de handicap ionela11 ionela11 Bună seara, Daca o persoana care s a angajat recent și a semnat un contract individual de munca, ea beneficiind și de indemnizația de handicap lunara... ... (vezi toată discuția)
Schimbare grad handicap florinsnoopy florinsnoopy Buna ziua! Mama mea are proteza de sold din cauza coxatrozei, pensie de handicap grad 2 si pensie de boala pentru schizofrenie paranoida. Acum doua luni a ... (vezi toată discuția)